„V trávě je vyšlapaná cesta, která kopíruje letitou zkratku, a tu využívají nejen gymnazisté. Rozhodli jsme se vytvořit v této trase chodník ze zámkové dlažby – a kolem chodníku bude nižší gabionová zídka,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský.

S úpravou plochy by se mělo začít již v příštím roce.

„Projekt se ještě ladí – předběžně se ale počítá s tím, že se stavbou i úpravami by se mělo začít hned na jaře v příštím roce,“ doplnila mluvčí přerovského magistrátu Lenka Chalupová. V prostoru budou vysázeny dva stromy, několik keřů a součástí úpravy se stanou i nové trvalkové záhony.

„Prozatím projekt počítá s třešní ptačí, z keřů byl vybrán ořechoplodec klandonský, z travin a trvalek kakost oddenkatý, třtina chloupkatá, rozchodník nachový a třapalka nachová – a cibuloviny má zastoupit česnek aflatunský,“ popsala Hedvika Hubáčková z přerovského magistrátu. 

Vlevo Ladislav Okleštěk (ANO), vpravo v popředí Roman Váňa (ČSSD), za ním Radim Sršeň (STAN) a za ním Josef Nekl (KSČM). Kvíz s lídry politických stran během cesty z Olomouce do Přerova
Jak pomoci kraji? Lídry stran jsme vzali autobusem do Přerova
Kmotrem nového zpěvníku Jaroslava Wykrenta, který se křtil v neděli večer v Městském domě v Přerově, byl písničkář Jarek Nohavica. Koncert byl zcela vyprodaný.
Zpěvník pokřtil Wykrentovi Jarek Nohavica
Davy lidí zamířily na prohlídku bývalého hotelu Strojař v Přerově, který byl mimořádně zpřístupněn veřejnosti v rámci Dne architektury
Na prohlídku Strojaře byl nával, Přerované stáli fronty