Celkem se prestižní soutěže zúčastnilo 1262 základních škol a víceletých gymnázií.

„Už jenom samotná účast na této akci je významným úspěchem a všem patří velké poděkování za výbornou reprezentaci nejen samotné školy, ale i města Přerova a celého přerovského regionu,“ uvedl ředitel ZŠ Za mlýnem Petr Zbořil.

Během dvou dnů mezi 4. a 9. zářím absolvovali Přerované deset náročných disciplín, jejichž výsledky se sčítaly.

Individuálně zářila hlavně Vendula Cetkovská, která ovládla soutěž v plavání. Natálie Rodeková brala bronzovou příčku v hodu plným míčem, stejné umístění vybojoval i Mikuláš Krejčíř v trojskoku. Vojtěch Karlík skončil na parádním pátém místě v běhu na 1000 metrů.

„Velkým zpestřením byla pro všechny startující možnost se setkat s nejlepšími českými olympioniky, získat jejich fotografie s podpisy a také s nimi pobesedovat,“ zmínil Petr Zbořil.

Na akci nechyběla třeba bývalá atletka Šárka Kašpárková, moderní pětibojař David Svoboda nebo paralympijský vítěz Jiří Ježek.

Zdroj: Youtube

Co je Odznak všestrannosti Sazka olympijského víceboje?

Odznak všestrannosti, s původním delším názvem Odznak všestrannosti olympijských vítězů, založili dva zlatí olympijští medailisté v desetiboji Robert Změlík a Roman Šebrle. Hlavním cílem odznaku je všestranný sportovní rozvoj žáků.

Ať už to jsou děti, které pravidelně sportují, ale mohou být vedeny v klubech jednostranně, nebo děti, které nesportují ve volném čase vůbec.

Projekt má společně s učiteli dětem ukázat, že když se budou trochu věnovat tréninku, zlepší se jejich schopnosti. Hlavní je tedy sledování pokroků dětí, a to především u těch méně nadaných.