Částka přesahující šestadvacet tisíc korun poslouží i v letošním roce dobré věci.

„Je to pro mě obrovské překvapení, protože když jsem to porovnával s minulým ročníkem, tak jsem si říkal, že budeme strašně moc rádi, když se ke stejné částce přiblížíme i v letošním roce,“ vysvětlil ředitel centra Pavel Soukup.

O tom, co za vybranou částku zakoupí, má jasno.

„Chtěli bychom zlepšit vybavení v centru, protože zde máme nábytek ze sedmdesátých let, který zažil ještě povodně. Naší klienti si už nový nábytek zaslouží. Zakoupíme například skříň pro uskladnění polohovacích polštářů. Z části výtěžku zakoupíme také posilovací míče, ty používáme při polohování,“ dodal. Kabelkový veletrh vzali lidé v letošním roce doslova útokem.

Ceny města Přerova - Medaili J. A. Komenského předali v pondělí vpodvečer v Mervartově pamětní síni zámku významným osobnostem Přerova zástupci vedení radnice.
V Přerově předali Ceny města

Srdeční záležitost

„Pro mě je to srdeční záležitost, jsem moc rád, že se akce povedla. Děkuji všem organizátorům, kteří se na Kabelkovém veletrhu podíleli. Akce měla úspěch, za to jsem velmi vděčný,“ řekl Pavel Soukup.

Na přípravě veletrhu se od samého začátku podílela také zaměstnankyně centra Věra Saňková.

„Byla jsem i u prvního ročníku veletrhu. Letošní mě nadchl stejně, jako ten první. Hodně mě překvapil fakt, že původně měl veletrh odstartovat v deset hodin, ale lidé si sami vyžádali otevření již o hodinu dříve a stáli fronty. Zájem byl obrovský,“ prozradila. Lidé i tentokrát nosili své kabelky do několika sběrných míst. „Velké poděkování patří také sběrným místům, protože to byla práce navíc,“ dodala Věra Saňková.

Tradiční soutěž Nejhezčí předzahrádka již zná své vítěze.
Přerov vybral nejhezčí předzahrádku

Pomoc, která má smysl

„Zaměstnanci aktivačního centra jsou skvělí a jsme velmi rádi, že jim můžeme alespoň malou měrou pomoci. Jejich práce si nesmírně vážím, protože starat se s takovou péčí a porozuměním o postižené lidi podle mě každý nedokáže. A o tom, že svou práci dělají moc dobře, svědčí spokojenost klientů. Pokaždé, když centrum navštívím, jsou všichni ve výborné náladě a nejinak tomu bylo dnes,“ řekla šéfredaktorka Přerovského deníku Liba Mátlová. 

Přerovští zastupitelé tento týden zasedali výjimečně v úterý odpoledne.
Město podpoří hokejovou školu