„Zájem je velký, protože lidé byli zvyklí sem pravidelně chodit. Samozřejmě, že je to nouzový stav, a není to takové, jako kdyby si mohli zákazníci v restauraci sednout a dát i pití. Tržby nám klesly tak o čtyřicet procent,“ líčí servírka restaurace U Medvídka Markéta Ivorová.

Pokud je objednávek více jak pět, například do firem, podnik jídlo zákazníkům přiveze.

„Snažíme se lidem vyhovět, aby nezůstali o hladu a nemuseli chodit po městě. Pro obědy přicházejí mladí, kteří je nosí svým babičkám, ale i starší lidé,“ popsala situaci. Obědy U Medvídka vydávají v době od 10 do 14 hodin.

Prodej přes okno se osvědčil i restauraci na nádvoří U Bukáčků v Přerově, která za normálních okolností v době oběda praská ve švech.

„Menu chystáme denně a lidé si sem naštěstí navykli chodit, takže vydáme čtyřicet až padesát obědů za den. Vždy je ale lepší, když si lidé zatelefonují předem na číslo 722 128 165, my jim jídlo připravíme a oni si pro ně přijdou,“ řekla provozovatelka restaurace Pavla Tadic´ová.