Jaké? O tom rozhodnete i vy hlasováním na webu Přerovského a hranického deníku. Hlasovat můžete do 29. listopadu do půlnoci.

Pořadatelé požádali o pomoc při vybírání originálního názvu děti z přerovských základních a mateřských škol.

Celkem se sešlo třináct návrhů, z nichž jeden má i svůj vlastní příběh.

Děti z přerovských škol a mateřinek by daly vánočnímu stromu v Přerově tyto názvy: Vánoční třpytka, Matyášek, Hvězda, Baňkovník přerovský, Polárka, Dárkovníček, Ámosíček, Janíček - Ámosíček, Jeníček, Svítilka, Maxíček, Toužebník veliký a Světluška.

Prostory železničního DPOV (dříve DEPO) o víkendu doslova praskaly ve švech. Konala se zde totiž každoroční výstava modelového kolejiště. Expozice zaměřená na období mezi lety 1993 a 2007 nabídla pestrou škálu vláčků i miniaturních stanic.
Modelové kolejiště v Přerově má i reálné zastávky

Žáci a učitelé ze Základní školy U Tenisu v Přerově doplnili svůj návrh na pojmenování stromu „Matyášek“ i vysvětlením a příběhem.

„Dozvěděli jsme se smutnou zprávu, že nedávno zemřela jedna naše bývalá žákyně Marcela Suchá a zůstal po ní malý chlapec Matyášek. Ani k němu nebyl život příliš laskavý. Vyrůstá daleko od svého otce i prarodičů a navštěvuje křesťanskou internátní školu v Indii. Blížící se Vánoce neprožije se svou rodinou. Možná dostane dárky, ale určitě mu bude chybět dědeček, babička a především maminka. Proto bychom chtěli uctít její památku a povzbudit Matyáška,“ napsali.