Program slavností začal ve čtvrtek.

„Začali jsme mší svatou a večer jsme absolvovali divadelní představení s oficiálním zahájením slavností," uvedl starosta obce Radslavice Stanislav Jemelík.

Páteční den pokračoval ve střelecko-mysliveckém duchu.

„Každý rok je pořadatelem jeden spolek, který má slavnostní hlavní den. Proto chystá největší program a ostatní spolky se k tomu přidávají, aby to bylo pestré. Letos jsou hlavní pořadatelé myslivci a střelci," sdělila spolupořadatelka akce Lada Veselá.

V pátek si mohli děti i dospělí zastřílet a zasoutěžit. Na dospělé čekala střelba na cíl nebo třeba zvěřinové hody. Pro děti byly nachystány různé soutěže, jako například poznat zvíře, střílet ze vzduchovky nebo z luku. Tři nejúspěšnější dostali diplomy a balíčky s odměnami.

„Nejvíce se mi tady líbí atrakce pro děti," řekla jedna z návštěvnic Kateřina Červinková.

V sobotu se můžete při návštěvě slavností těšit na sportovní odpoledne, kde se bude hrát malá kopaná. Pro děti je přichystaná Šmoulí olympiáda se spoustou her a soutěží.

Neděle bude patřit hasičskému odpoledni. Kromě již tradiční soutěže ručních koňských stříkaček se bude konat také sportovní víceboj, do nějž se může přihlásit každý.

Radslavice, které se staly vesnicí roku v Olomouckém kraji, v těchto slavnostech budou pokračovat i další roky.

„Už se z toho stala tradice. Věřím, že Radslavice u ní zůstanou a budou tyto slavnosti pořádat i v následujících letech," uzavřel starosta Stanislav Jemelík.

Denisa Smetanová