Kromě místních se k akci „Česko zpívá koledy" 10. prosince připojí i chataři, kteří dokonce založili vlastní pěvecký sbor.

Sounáležitost – to je asi nejvýstižnější slovo, které tuto akci charakterizuje.

„Kromě toho, že společně zpíváme koledy, jsme pro účastníky této akce připravili i občerstvení – dostanou chleba se sádlem, děti zase čaj, což zajišťují kuchařky. Ohříváme se u ohně, aby nám bylo teplo," popisuje jedna z organizátorek akce Marie Šuláková.

Akci „Česko zpívá koledy" podřídili pořadatelé i termín slavnostního rozsvícení vánočního stromu v obci. Jeho součástí je i slavnostní ohňostroj.

Jen v loňském roce si přišly společně zazpívat koledy v rámci úspěšného projektu Deníku na tři stovky místních lidí.

„Rozhodli jsme se, že si tento den vyšetříme nejen na koledy, ale i na rozsvícení vánočního stromu," vysvětlila Marie Šuláková.

Bohatý kulturní program začíná už v 16 hodin, kdy se na provizorním podiu před zámkem představí místní spolky, hudebníci a dětské soubory.

„Raritou jsou letos španělské koledy v podání italského hudebníka," zmínila.

Mezi účinkujícími se v pestrém programu objeví chlapci z dětského domova, ale také děti z mateřské školy či pěvecký sbor místních důchodkyň „Krákor".

Protože má Veselíčko chatovou oblast, kam rádi jezdí i lidé z Přerova, připojí se k celé akci i pěvecký sbor „Chataři".

„Celý program završíme v 18 hodin společným zpěvem koled, v 18 30 pak následuje slavnostní rozsvícení vánočního stromu," řekla. Veselíčko se k akci „Česko zpívá koledy" připojilo už potřetí.