„Stejně jako v loňském roce chceme pokračovat i letos ve svozu biologicky rozložitelného komunálního odpadu. Lidé tedy můžou vhazovat větve, listí a další odpad ze zahrádky do speciálních hnědých kontejnerů. Smyslem soutěže je i větší osvěta mezi Přerovany," vysvětlil radní a jednatel Technických služeb města Přerova Václav Zatloukal.(ČSSD).

A jaká jsou pravidla výtvarné soutěže?

Týmy dětí ze základních škol a ZUŠ, které se do ní přihlásí, v průběhu května přímo v areálu technických služeb nakreslí na hnědý kontejner obrázek s přírodní tematikou.

„Klání se zúčastní děti ze sedmých až devátých tříd. Každá škola bude mít k dispozici dva kontejnery, přičemž soutěžní tým pro pomalování jednoho kontejneru může mít maximálně šest členů," přiblížila pravidla Dagmar Janásová z oddělení školství a mládeže přerovského magistrátu.

Tři nejzdařilejší výtvory, které získají ocenění, vybere komise, složená ze zástupců města i mediálních partnerů. Do soutěže se můžete zapojit i vy – naši čtenáři.

„Týdeník Nové Přerovsko otiskne ta nejzajímavější díla v pátek 31. května a v pátek 7. června spolu se soutěžními kupony, jejichž zasláním do redakce můžete podpořit svého favorita. Každý odevzdaný kupon bude mít hodnotu padesáti bodů," uvedl šéfredaktor David Klein.

Soutěž poběží i na webu, a to od soboty 1. června do středy 12. června. Nepromarněte tedy šanci a hlasujte pro svůj školní tým!

V pátek 14. června bude v týdeníku Nové Přerovsko zveřejněno vyhodnocení celé soutěže i s favoritem Deníku, o kterém rozhodnete prostřednictvím hlasování na webu i zasláním kuponů. Pamatujte si, že vítěz bere vše! V průběhu května zveřejníme detaily z průběhu celé soutěže i rozhovory s týmy přímo „na place", kde budou vytvářet svá díla.