Retro diskotéky se dvěma přerovskými dýdžeji - Bobem Přidalem a Jirkou Pavlištíkem, měly loni úspěšnou premiéru.

Letos se na zahrádku restaurace u Městského domu znovu vracejí - a tentokrát s českými hity.

„Po kladných ohlasech loňských retro diskoték jsme se rozhodli je připravit znovu. Ring volný, jak se pořad jmenuje, je přátelský souboj dvou generací dýdžejů. Jirka Pavlištík je totiž o generaci mladší než já, takže jsem sám zvědavý, jaké písničky vybere. My jsme si tehdy psali hity, které frčely, do deníčků,“ vzpomněl jeden z hlavních organizátorů akce Bohuslav Přidal.

Palackého ulice v Přerově se chystá na zobousměrnění.  Na silnici už je dělící pruh.
Zobousměrnění v Palackého už se rýsuje

První retro diskotéka se uskuteční v pátek 30. června od 19 hodin na zahrádce restaurace u Městského domu v Přerově.

„Zaměříme se na české písničky ze šedesátých a sedmdesátých let, takže zazní třeba známé hity z muzikálu Starci na chmelu, ale lidé si mohou poslechnout i Milana Chladila a Yvetu Simonovou,“ upřesnil.

Poslední prázdninový pátek si posluchači pro změnu užijí české songy z osmdesátých a devadesátých let. Zavzpomínat na své mládí si tedy mohou i dnešní čtyřicátníci a padesátníci.

„Rádi přivítáme i nadšence, kteří si přijdou zatančit v retro kostýmech,“ uzavřel Bohuslav Přidal. 

V Přerově rostou nová kasina, přestože byla v roce 2014 schválena zastupiteli obecně závazná vyhláška, která má ve městě potírat hazard.  Přerované si stěžují, že jsou nové podniky v těsné blízkosti obytné zástavby. Jedno nové kasino se nachází i v budově
V Přerově vznikají nová kasina, jedno sídlí v sokolovně