„Venkovní bazén je od tohoto týdne přístupný jen z vnitřního areálu a k dispozici je pouze jeho spodní část s relaxačními bazény. Celý komplex včetně pětadvacetimetrového bazénu bude otevřený do čtrnácti dní,“ uvedl Jaroslav Klvač, ředitel společnosti Teplo, která provozuje plavecký areál v Přerově.

Koupaliště v Penčicích se s největší pravděpodobností otevře až poslední červnový týden. V obou areálech nejsou ve srovnání s loňským rokem žádné novinky. A také ceny vstupného zůstávají na stejné úrovni jako loni.

Nehoda vlaku LeoExpress na přerovském nádraží. Zraněné osoby sanitky převezly do přerovské nemocnice
Proč naboural LeoExpress v Přerově? Řeší se lidský faktor i technika

Návštěvníci přerovského bazénu mohou ale opět počítat s půjčovnou knih, časopisů a her, kterou ocenili už v loňském roce.

„Tato služba je bezplatná a není k ní nutná žádná registrace. Pouze půjčování deskových a společenských her je zálohováno stokorunou, která je vratná,“ doplnil ředitel Městské knihovny v Přerově Pavel Cimbálník.

Lidé si mohou v půjčovně vybrat ze dvou stovek knižních titulů, k dispozici mají několik deníků a na dvě stovky časopisů. Knihy i časopisy budou průběžně obměňovány a doplňovány, lidé si je budou moci půjčit i domů a vrátit při své další návštěvě koupaliště.

Samosběr jahod ve Slavoníně. Ilustrační foto
Samosběr jahod na Hané začíná, už dozrály