Pečený kapr v sýrové síťce s bylinkami a šťouchanými brambory s paprikou

Potřebujeme:

  • 4 porce kapra
  • citrónová šťáva
  • 2 lžíce oleje
  • 80 g sýra
  • 80 g anglické slaniny
  • zelené bylinky, sůl, bílý pepř, jedna lžíce hladké mouky
  • Příprava kapra:

    Osušené a osolené porce kapra potřeme citrónovou šťávou a bylinkami s utřeným česnekem, poprášíme moukou a zprudka opečeme na rostlinném oleji. Porce posypeme síťkou ze strouhaného sýru a anglické slaniny, které jsme si předem nakrájeli na nudličky. Zapečeme v předem vyhřáté troubě při 170 až 180 stupních Celsia. Pečeme asi 7 minut.

    Šťouchané brambory:

  • 600 g brambor
  • 1 menší cibule
  • 100 g papriky (kapie)
  • 50 g másla
  • 10 cl smetany sůl
  • Vařené brambory dáme na rozpálenou cibulku s drobně nakrájenou paprikou a ušťoucháme. Na závěr zalijeme smetanou.