Výtěžek sbírky tentokrát poputuje na podporu obecně prospěšné společnosti Duševní zdraví, která poskytuje rehabilitaci a sociální služby lidem s chronickým duševním onemocněním.

„Výtěžek bude určen na nákup materiálu pro pracovní terapii a na sportovní či rehabilitační pomůcky," uvedl mluvčí přerovského magistrátu Bohuslav Přidal s tím, že lidé můžou přispívat až do 4. ledna. Loni se v kasičce pod vánočním stromem sešlo necelých deset tisíc korun a sbírka byla určena na pomoc lidem, kteří trpí roztroušenou sklerózou.

Přerovská organizace Roska využila daru na nákup rehabilitační pomůcky, vhodné ke cvičení na udržení a posílení rovnováhy. Úspěšné byly i sbírky v minulých letech. Lidé podpořili například přerovské občanské sdružení Jsme tady, které pomáhá dětem a mladým lidem s kombinovanými vadami a postižením, ale přispěli také na městské jesle nebo záchrannou stanici pro handicapované živočichy.

„Vůbec nejvyšší částku se podařilo vybrat na záchrannou stanici pro handicapované živočichy. Tehdy se v kasičce sešlo neuvěřitelných 42 tisíc korun a tuto sbírku dosud nic nepřekonalo," uzavřel Bohuslav Přidal.