Ten se uskuteční v pátek 13. a v sobotu 14. června na Horním náměstí v Přerově a přilehlých prostranstvích.

Páteční večer je věnován komponovanému pořadu Šumař na střeše, který se odehraje pod širou oblohou u městských hradeb v lokalitě Na Marku poblíž Spálence.

Lidé se můžou těšit na přerovskou cimbálovku Primáš, hudební skupinu Tupá šídla z Lipníku nad Bečvou, taneční skupinu Rut z Prostějova a pořádající Folklorní soubor Haná z Přerova. Začátek je ve 21 hodin.

„Sobotní program zahájí v 9 hodin vystoupení dětských sborů Smíšek a Přerováček ze SVČ Atlas a Bios. Následovat bude pořad Písnička a svět dětí, v němž představí své taneční umění dětské soubory Konopka Sazovice, Křenováček Křenovice a Malý Grunik Ostravice," zmínil ředitel festivalu Lubor Maloň.

Těsně před polednem začne finále osmého ročníku dětské pěvecké soutěže O zámecký klíč, jehož finalisté zahájí ve 14 hodin společnou písní hlavní pořad festivalu „Zahréte nám muzikanti!".

Součástí je i křest hudebního CD ke zpěvníku hanáckých písní „Jak se dělá láska", jehož vydání financovalo město Přerov.

„Zpěvník je určený především pro mateřské a základní školy na Hané, a vznikl proto, aby propagoval hanáckou lidovou píseň a šířil její znalost mezi dětmi i učiteli," řekl Lubor Maloň.

V hlavním sobotním programu se představí folklorní soubory Mladá Haná Velká Bystřice, Křenovák Křenovice, Podjavořičan Telč a Světlovan Bojkovice. Program potrvá až do večera na nádvoří zámku.