„Těmito kroky se snažíme nalákat nejen lázeňské pacienty, ale i firmy či klienty, kteří si u nás budou chtít uspořádat třeba rodinnou oslavu či svatbu,“ řekla výkonná ředitelka a předsedkyně představenstva Lázní Teplice nad Bečvou Irena Vašicová.

V prostorách kavárny se prý pro hosty bude připravovat netradiční nabídka.

„Pro naše hosty budeme připravovat speciální menu, speciální zákusky a celou řadu překvapení. Doufáme, že hosté si najdou čas a přijdou si do nové kavárny posedět. Alespoň z mého pohledu je opravdu hezká,“ dodala ředitelka společnosti Irena Vašicová.

Lázně Teplice nad Bečvou se touto změnou struktury snaží reagovat na ekonomický propad, ke kterému například v loňském roce došlo.

„Ekonomika naší společnosti je dost citlivá. Například v roce 2004 bylo čtyřiaosmdesát procent ubytovaných hostů v našich lázních zároveň pacienty zdravotní pojišťovny. Komerční aktivity byly tehdy zastoupeny jen asi šestnácti procenty. Pro představu – v roce 2004 jsme léčili přes osm tisíc pacientů zdravotních pojišťoven, ale v loňském roce už to byly jen čtyři tisíce,“ uvedla k padesátipro­centnímu propadu Irena Vašicová.

Také vzhledem k plánovanému rozšíření cílové skupiny se vedení lázní v letošním roce pustilo do dalších oprav lázeňského sanatoria Janáček. Jedním milionem korun se na opravách podílela také hranická radnice.

První etapa, do které mimo jiné spadá právě otevření nové kavárny, je už hotová. V rámci úvodní fáze se v tomto lázeňském domě upravily prostory na masáže a koupele a vybudovala se prostorná hala.

„Balneo provoz už byl opravdu zastaralý. Doufáme, že tento dům bude do budoucna sloužit nejen lázeňským hostům, ale všem, kteří k nám přijdou strávit volný čas,“ řekla k důvodům oprav ředitelka.

Přibude i bazén a bowling

V průběhu druhé etapy rekonstrukce přijde řada na vybudování rehabilitačního bazénu a bowlingové dráhy. Podle slov ředitelky Ireny Vašicové by měl být bowling hotov v průběhu letních měsíců, vše ale závisí na stavebních a administrativních procesech. Do budoucna se ve spolupráci s hranickou nemocnicí připravuje také otevření nové lékárny.

Přes mnohé opravy, které se ještě v prostorách významné destinace hranického regionu budou v tomto roce ještě realizovat, se nezapomíná ani na tradiční akce.

Například 12. května proběhne tradiční otevření lázeňské kolonády s bohatým kulturním programem. Tato akce oficiálně zahajuje lázeňskou sezonu. V polovině září se pak zrealizuje společenská a osvětová akce s názvem Den srdce.