Některé posilovny mají otevřeno už od 26. prosince. „V pondělí jsem otevřel po dvou dnech a musím říci, že jsem měl plno," řekl majitel Fitness MK Milan Koláček, který se snaží uspokojit širokou klientelu lidí. Nárůst zájemců o hubnutí očekává až po Novém roce.

„Lidí, kteří chtějí opravdu zhubnout, je málo. Velké procento návštěvníků to vzdá, přitom jsme schopni udělat diagnostiku těla a podle toho přizpůsobit cvičební plán s trenérem," uzavřel Milan Koláček. Podle něj je potřeba navštívit posilovnu minimálně třikrát týdně, aby cvičení bylo efektivní.

Fitness AVE Přerov otevřelo své brány 27. prosince.

„První den po svátcích bylo plno. Počet zákazníku se v tomto období tradičně zvedá," uvedla Marcela Odstrčilová z fitness centra AVE.

Pustit se zde do hubnutí mohou zákazníci ještě před Novým rokem. V nabídce je výživové poradenství nebo oblíbená devadesátidenní výzva. Nejen pro začátečníky je k dispozici trenér.

„Mezi oblíbené akce patří olympiáda pro pány, která probíhá každý měsíc. Účastník s nejvíce body od nás vždy něco obdrží," uzavřela Marcela Odstrčilová.

Fit Klub Trumf také nečeká na plnění novoročních předsevzetí. Hubnoucí program zde začal již 20. prosince. I zde zájemcům o cvičení otevřeli již 26. prosince a dopoledne bylo plno.

Odborníci se však shodují na tom, že nejdůležitějším prvkem při hubnutí je vůle.