Fakt, že šestatřicátý ročník Československého jazzového festivalu ve čtvrtek večer odstartovala kapela tak trochu mimo žánr, nikomu nevadil. Sám zpěvák Matěj Ruppert se snažil rozpomenout, co má vlastně kapela s jazzem společného.

„Festival má v Přerově padesátiletou tradici, což je něco úžasného. Je s podivem, že nás na ten jazzový festival někdo pozval. A zároveň je s podivem, že nás na ten jazzový festival nepozval už dávno,“ řekl Matěj Ruppert.

Do Přerova na jídlo

Kapela Monkey Business zná Přerov, jak dodal, velmi dobře - ale ne proto, že by ve městě hrála tak často, ale spíše kvůli kulinářským zážitkům. „Několikrát do roka se tady zastavíme ve vynikající restauraci U Labutě. Opravdu si klidně uděláme zajížďku i dvacet až třicet kilometrů, abychom se dobře najedli. Městem tedy většinou jen projíždíme,“ usmál se.

Atmosféra v sále byla během koncertu strhující - za klávesami excelovali leader skupiny Roman Holý a Ondřej Brousek, ve zpěvu Matěji Ruppertovi sekundovala skvělá Tereza Černochová. Na kytaru hrál Olda Krejčoves, na baskytaru Pavel Mrázek a za bicími seděl Martin Houdek.