Nejvýznamnější je pravděpodobně označení nízkopodlažních spojů u času odjezdu na jízdních řádech na zastávkách. Cestující si tak můžou být jisti, že tento typ autobusu opravdu přijede, a to u autobusové linky číslo 1 a 6 a některých spojů linky číslo 2 a 5.

Nové řády přináší i změnu v časech odjezdů spojů u linky číslo 3.

„Na základě připomínek obyvatel a osadního výboru městské části Újezdec bude uspíšen spoj číslo 5 ze zastávky Lověšice, točna z 5.20 na 5.15 tak, aby cestující bez problémů stíhali přestup na další linky," uvedl jednatel společnosti Dopravní a logistická společnost Tomáš Brada s tím, že ze zastávky tento spoj odjede ve stejný čas, jako tomu bylo doposud, a to z důvodu návaznosti a přestupů cestujících z příměstských li­nek.

Pro žáky a studenty se ranní dojíždění do škol také zlepší a to uspíšením spoje číslo 13 z výchozí zastávky Újezdec, střed z 7.25 na 7.20 hodin.

„Uspíšen je i spoj číslo 10 z výchozí zastávky Henčlov, náves z původního času odjezdu 7.05 na čas 7.00," upřesnil.

Na základě podnětů cestujících a společností v blízkosti nemocnice dojde také k opoždění ranních odjezdů linky číslo 6.

„Opožděny budou i spoje číslo 1 ze zastávky Vinary, restaurace ze 4.40 na 4.45, a číslo 40 z autobusového stanoviště z času v 4.50 na 4.55. Spoj číslo 39 pak ze zastávky Předmostí, škola pojede místo 5.00 v 5.05 hodin," uvedl Tomáš Brada.

Na Štědrý den a na Silvestr bude provoz městské dopravy ukončen po 18. hodině. Spoje, které nepojedou, jsou v jízdních řádech označeny značkou 30 a 31.

Nově platné sešitové jízdní řády si cestující mohou zakoupit na autobusovém stanovišti a v městském informačním centru na náměstí T. G. Masaryka. Na adrese www.mhdprerov.cz si cestující mohou stáhnout jízdní řády bezplatně do mobilního telefonu.

Cestující čeká také jedna novinku a tou jsou speciálních QR kódy. Na vybrané zastávky a informační místa budou umístěny čtvercové samolepky, jejichž načtením pomocí mobilního zařízení se čtečkou těchto kódů cestující zjistí aktuality a omezení v přerovské MHD.