Soutěže se zúčastní hned několik tanečních formací, ty budou zastupovat jednotlivé streetové disciplíny, jako například hip hop, street dance či street show.

„Letos k nám kluby přivezou přes 200 choreografií, což je nejvyšší účast v historii a bude tak rozhodně na co koukat,“ prozradil za pořadatele David Nováček. Právě kvůli nabitému programu začíná pro juniory i dospělé soutěž již v sobotu, a to od 8 do 22 hodin. V neděli pak budou o postupová místa bojovat děti od 9 do 16 hodin.

„Největší boj bude jako v uplynulých letech zejména v druholigových kategoriích a hobby kategoriích rekreačního tance, letos bude však i velká účast a podívaná v extralize malých formací dospělých“ konstatoval David Nováček a dodal, že cílem soutěží je, aby si zatančili všechny výkonnostní skupiny, jak ty nejlepší tak i začínající.

„Proto jsou disciplíny rozděleny do výkonnostních kategorií,“ řekl na závěr. (job)

Czech Dance Masters, kterou pořádá Czech dance Organization, čítá celkem 20 kol. Celkem se uskuteční devět regionálních, čtyři zemská kola a dvě mistrovství České republiky. Šňůra proběhne v 10 městech v pětadvaceti dnech, a to od března do května.

Nejlepší tanečníci z Olomouckého a Zlínského kraje se sjeli v sobotu do přerovské haly TJ Spartak. Bojovali o postup do zemského a poté do celostátního kola taneční soutěže MČR tanečních skupin Czech Dance Masters 2018.
Přerovští tanečníci zabodovali na Czech Dance Masters
Regionální soutěž hasičů ve vyprošťování v Přerově
VIDEO: Profesionálové zápolili v Přerově ve vyprošťování z nabouraných aut