Je čtrnáctým hracím parkem svého druhu v České republice a vůbec prvním v Olomouckém kraji.

„Zájemcům zapůjčíme speciální létající disk a jejich úkolem bude dostat ho s nejmenším počtem hodů do devíti košů. DiscGolf je jakýmsi „křížencem" golfu a frisbee a můžou ho hrát opravdu všichni. Děti i senioři," přiblížil náměstek přerovského primátora Michal Zácha (ODS).

První výhoz je naplánován na deset hodin dopoledne – a nový park si jako první vyzkouší pod dohledem vyškolených instruktorů na devadesát dětí z přerovských základních škol Velká Dlážka, Za mlýnem a Svisle.

„Od dvou do čtyř hodin odpoledne pak můžou novinku otestovat i další zájemci a od čtyř do šesti se uskuteční první turnaj pro veřejnost," doplnil. Lidem bude hřiště zpřístupněno zdarma a DiscGolf může najednou hrát až pětačtyřicet hráčů.

„V Přerově je hřiště v ideálním terénu, vhodné pro hru rodičů s dětmi i starší lidi. Talíře dostanou zájemci k zapůjčení v blízké restauraci U Dokládalů a seznámit se s pravidly hry můžou přímou na místě," doplnil Michal Grepl z firmy, která hřiště zbudovala.

O den později, tedy v sobotu 13. dubna, se na Laguně uskuteční turnaj, na který se už přihlásili zkušení hráči.

„Pokud se Přerované chtějí přijít podívat na jejich hru, budou vítáni," doplnil.

Hřiště za peníze z hazardu

Sport, který v České republice postupně získává své nadšence, vznikl v sedmdesátých letech minulého století v Americe – a má stále více příznivců na celém světě.

„Cílem hry je, podobně jako v golfu, strefit se do koše co nejmenším počtem úderů. Vítězem je ten, kdo dokončí celé hřiště s nejmenším počtem hodů," vysvětlil.

Nový DiscGolfPark přišel na čtvrt milionu korun a na jeho stavbu putovaly finanční prostředky, jež město získalo do rozpočtu z výherních hracích automatů.