Druhý ročník akce nabídl kromě rostlin také doplňky do bytu, keramické či dřevěné výrobky nebo textilní zboží. Hladoví návštěvníci se mohli nasytit v občerstvovacím koutku. Nejvíce lidí ale třímalo v ruce zakoupené rostliny. S magnólií například odcházela Michaela Utíkalová.

„Každoročně jsme jezdívali do Olomouce na Flóru, letos to ale nevyjde. Jsem tedy ráda, že podobná událost je v Přerově, myslím, že tu jsou i výhodnější ceny," zmínila mladá žena z Kokor.

Cestu na výstaviště si našli i Přerované. „S kamarádkami jsme se přišly pokochat nad kytičkami. Je to moc pěkné a zároveň je to hezká procházka," zmínila paní Marie.

Přinést do Přerova akci tohoto charakteru bylo cílem pořadatelů.

„Chceme, aby lidé byli spokojení a nemuseli jezdit třeba do Olomouce nebo Kroměříže. Máme dobrou účast pěstitelů – třeba prodejce ze Vsetína, který má kvalitní stromky. Je tam drsnější počasí, takže jsou odolnější a vhodné i pro na naše podmínky," vysvětlil organizátor Jaroslav Spilka.

Doufá, že účast během dalších let ještě poroste.

„Je to teprve druhý ročník, lidé si zvykají. Do budoucna by jich snad mohlo přijít více. Rádi bychom tady měli i doprovodný program v podobě vystoupení," nastínil případné plány.