„Jedná se o třináctý ročník této akce. Každý rok se snažíme do programu zařadit něco nového. Letos jsou to třeba piráti, kteří mají stanoviště na dětském hřišti u dřevěné lodě. Každoročně se snažíme vylepšit nejen samotný průběh akce, ale i kostýmy strašidel,“ řekl jeden z pořadatelů Ladislav Župka.

Program začínal po sedmé hodině, kdy se Laguna ponořila do tmy. Většina účastníků si tak na cestu svítila lampiony. „Je to úžasná akce. Pro děti jde o úplně nevšední zážitek. Nadšené jsou už jenom z toho, jak si na cestu svítí lampionem,“ svěřila se jedna z návštěvnic Martina Pospíšilová.

Na trase dlouhé přibližně kilometr čekalo na návštěvníky zhruba patnáct stanovišť. Na začátku je přivítaly bytosti z vodní říše. Byla to mořská panna a vzápětí se z hladiny zjevili dva vodníci.

„Jak se vám tu líbí?,“ ptali se dětí. Někteří malí návštěvníci se strašidel báli, jiní s nimi prohodili i pár slov.

„Této akce se účastníme každoročně. Moc se nám tu líbí. Připadá nám, že loni bylo sice o trochu víc strašidel, ale na atmosféře to vůbec neubralo. Letos je zase úplně senzační počasí,“ svěřila se maminka dvou dětí Jana Valentová.

Autor: Dagmar Rozkošná

Radar v Lýskách
Radary v Přerově splnily účel, řidiči se krotí