Obě jsou určeny osobám nad čtrnáct let a venkovní fitness mohou zájemci využít ke cvičení, rehabilitaci i relaxaci zdarma.

První posilovna vyroste v přerovském parku Michalov.

„Instalováno zde bude pět fitness prvků, a to na travnaté ploše naproti sportovní plochy pro míčové hry. Lidé mohou využít masážní zařízení, prvek na procvičování pasu, jezdecké zařízení či šlapadlo," vyjmenoval náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil (ANO).

Nové fitness hřiště pro dospělé se slavnostně otevře ve středu 13. července v deset hodin dopoledne, kdy se uskuteční i první hodina pod dohledem odborného lektora. Ten návštěvníkům poradí, jak si co nejefektivněji protáhnout tělo. Venkovní posilovna přišla město na sto tisíc korun.

Dalších sto tisíc korun putovalo z městské pokladny také na nákup cvičební sestavy, jež bude mít své místo u Laguny – konkrétně u volejbalových hřišť.

„Jedná se o jednu velkou sestavu na posilování. Počítáme s tím, že bude instalována zhruba v polovině července," doplnila Michaela Kašíková z přerovského magistrátu.

Zároveň upozornila, že mohou všechna zařízení využívat pouze lidé s maximální hmotností do 120 kilogramů a ani jedno z hřišť není určeno dětem.

Venkovní posilovna v rekreačních oblastech je v Přerově novinkou. Město už jedno hřiště pro dospělé má – a to ve vnitrobloku domů ve Vaňkově ulici, kde je od roku 2010 nainstalováno pět prvků, sloužících k protažení těla.