Dítě se začalo topit, naštěstí však byl nablízku jeho otec, který mu poskytl okamžitou pomoc, a tím ho zachránil. „Otec se musel kanalizací probrodit zhruba padesát metrů a podařilo se mu již hodně podchlazeného chlapce dostat do bezpečí na břeh,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Dle mluvčího hasičů se otec k situaci moc nevyjadřoval. „Co vím, tak byl v šoku. Určitě také dost riskoval. Buďme rádi za jeho hrdinství,“ řekl.

Hasiči, kteří dítěti poskytli prvotní předlékařskou péči, byli na místě velmi rychle, a to i se záchranným člunem. Silně podchlazeného hocha poté ihned odvezli záchrannou službou do nemocnice. „Chlapec byl v podchlazeném stavu převezen do hranické nemocnice,“ řekl k případu náměstek ředitele krajské záchranné služby Jan Weinberg.

Naštěstí pro aktéry této dramatické situace vše skončilo dobře. Oceněn musí být i rychlý výjezd hasičů. „Jakákoliv pomoc hasičů v takovýchto chvílích je vždy vyhodnocována s nejvyšší prioritou. O tom svědčí opravdu bleskový výjezd jednotky ze stanice i přes náročnou přípravu zapřažení záchranného člunu za jedno z výjezdových vozidel,“ dodal mluvčí hasičů. (kre)