Podklady pro novou sportovní halu město připravuje již od roku 2007, kdy nechalo vypracovat studii.

„Od roku 2008 máme také zpracovanou projektovou dokumentaci pro územní řízení i pro územní povolení," uvedl starosta města Miloslav Přikryl.

Plány vznikaly společně s projektem nového kulturního domu Echo – ten před sedmi lety dostal přednost, hala přichází na řadu teď.

Kromě vlastních nákladů by chtělo město požádat o finanční spoluúčast Olomoucký kraj.

„Hala by měla sloužit jak našim školám, tak i krajským," vysvětlil dále Přikryl.

To je případ i Střední průmyslové školy stavební v Lipníku nad Bečvou, kterou zřizuje Olomoucký kraj.

„Novou halu bychom uvítali a rádi využívali. Naše tělocvična je z roku 1898 a pro dnešní potřeby je malá. Zejména míčové sporty u nás probíhají v omezených podmínkách," řekl ředitel školy Vilém Zeiner.

Vizualizace nové sportovní haly v Lipníku nad Bečvou

Vizualizace nové sportovní haly v Lipníku nad Bečvou

Vizualizace podoby nové sportovní haly, která bude stát v Lipníku nad Bečvou

Vizualizace podoby nové sportovní haly, která bude stát v Lipníku nad Bečvou. Autor: BP projekt

Kde hala vyroste?

Hala bude umístěna v areálu stadionu Míru mezi tenisovými kurty a fotbalovým hřištěm. Její rozměry 45×30 metrů by měly splňovat kritéria pro všechny halové sporty, tedy od florbalu přes volejbal až po házenou.

Na domácí zázemí a s tím spojené výhody se těší i místní basketbalisté.

„Pro nás nová hala znamená maximální komfort v podobě úplně nového vybavení, nových konstrukcí košů, tabule i veškerého dalšího vybaveni pro basketbal. Součástí haly bude tribuna a také posilovna," prozradil František Školoudík, kapitán Basketbalového klubu Lipník nad Bečvou.

Do podzimu by měla být hotová projektová dokumentace, na jaře příštího roku by mohlo být vyhlášeno výběrové řízení. „Pokud vše dobře půjde, se stavbou se začne na podzim příštího roku," dodal Miloslav Přikryl. Samotná realizace stavby by měla trvat 12 až 16 měsíců, o finální ceně nechtěl starosta prozatím spekulovat.