„Samozřejmě, že jsme přišli o zákazníky, kterým se v létě nelíbilo, že museli obcházet kolem plotu a všude se prášilo. S tržbami jsme spadli tak o dvě třetiny a hodně nás to poškodilo,“ vylíčila Milada Jakubcová.

Podle ní se situace trochu zklidnila až poté, co stavebníci zpřístupnili průchod k velké pasáži.

„Už je to trochu snesitelnější, i když se to zatím do zvýšení tržeb nepromítlo,“ podotkla.

Oprava Kratochvílovy ulice probíhá po etapách a je jednou z nejnáročnějších staveb v centru Přerova. Kvůli dlouhodobé uzavírce láteří nejen řidiči, ale i chodci a cyklisté.

V první fázi se řidiči nedostali na parkoviště u Přerovanky, teď tam sice zastaví, ale dál se už nedostanou. Komplikovaný je i přístup na poštu - šance je jen z Masarykova náměstí.

Tak by měla vypadat nová hasičská zbrojnice, která vyroste v ulici 9. května v Přerově.
V Přerově vyroste nová hasičská zbrojnice. Takto má vypadat

Co bude dál?

V současné době probíhá předláždění v úseku od velké pasáže ke kostelu sv. Vavřince. Podle radnice se i přes komplikace v letních měsících podaří dokončit hlavní objem prací do konce září.

„Dlažební kostky dělníci v jízdních pásech rozeberou a následně položí do cementové malty tak, jak tomu bylo v prvních dvou etapách,“ nastínil Zdeněk Dostál z odboru rozvoje přerovského magistrátu.

Stavební práce v Kratochvílově ulici by měly být dokončeny v úterý 2. října, a pak bude následovat čtyřtýdenní technologická pauza, která je nutná k vyzrání konstrukčních vrstev pod vozovkou.

„První auta by měla po předlážděné silnici projet v pondělí 29. října. Zatím jde všechno podle plánu a v souladu se smlouvou,“ uzavřela mluvčí přerovského magistrátu Lenka Chalupová.

Baťův kanál ve Spytihněvi
Baťův kanál chce kraj protáhnout až do Olomouce a Přerova. Kolik by to stálo?
Kabelkový veletrh 2017 v Přerově
Kabelkový veletrh je za dveřmi, přispějte potřebným!