Obchodní komplex má vyrůst v části areálu přerovské firmy Kazeto, konkrétně na ploše mezi řekou Bečvou a hypermarketem Tes­co.

„Prodali jsme část lepenkárny rakouské firmě, která zde chce zřídit obchodní centrum. S činností naší firmy ale tento záměr nesouvisí," uvedl ředitel společnosti Kazeto Libor Budík.

Tradiční přerovská firma vyrábí z lepenky kufry, ale také interiérové doplňky a výrobky pro děti.

Obchodní komplex pod názvem My Box vyroste podle investičního záměru na pozemcích, kde se nyní nacházejí starší budovy společnosti Kazeto. Jejich nadzemní části mají být zdemolovány.

Podle záměru vznikne jednopodlažní budova, ve které má být osm velkých prodejen, a to například se spotřební elektronikou, drogistickým zbožím, obuví, oděvy či nábytkem. Nové obchodní centrum je projektováno s prodejní plochou 4800 metrů čtverečních.

„Je to na území soukromého vlastníka a my jsme se to dozvěděli pouze ze žádosti o vydání takzvaného koordinovaného stanoviska, která byla doručena k nám na magistrát. Jednotlivé dotčené odbory tedy budou účastníky řízení," poznamenal v této souvislosti náměstek přerovského primátora Michal Zácha (ODS).

Pokud developerská firma Eyemaxx získá od úřadů všechna potřebná povolení, zahájí stavbu nákupního parku už na jaře příštího roku. Hotová má být v lednu 2015.

Rakouská firma Eyemaxx už v Česku vybudovala sedm nákupních parků Stop. Shop a další čtyři připravuje.

Nákupní parky Stop.Shop se většinou nacházejí v blízkosti hypermarketů či supermarketů se spádovou oblastí pro 30 tisíc až 150 tisíc obyvatel. Skupina působí také v Rakousku, Polsku, Rumunsku a na Slovensku.

V centru Přerova sice v minulých letech vznikla řada supermarketů a hypermarketů, ale větší nákupní centra, jaká jsou třeba v Olomouci nebo ve Zlíně, zatím chybějí. Jedinou možností zákazníků je obchodní dům Prior nebo centrum poblíž Kauflandu.