Stavba takzvaného průpichu v minulých měsících doslova ochromila život u autobusového nádraží.

„Od září mohou auta projíždět po nově vybudované komunikaci v Tovární ulici a stavební práce se přesunuly blíže k autobusovému nádraží. Denisova i Nádražní ulice už nejsou zaslepeny a autobusy se vrátily zpět do Čechovy ulice. Objízdná trasa nyní vede přes ulice Tovární, Denisova a Generála Štefánika,“ nastínil přerovský radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Ubytovna pro sociálně slabé. Ilustrační foto
Zrušení bezdoplatkových zón? Přerov přijde o zbraň na potížisty a byznys s bídou

Stavba nové silnice, která je součástí vnitřního průtahu městem, potrvá v úseku u nádraží až do konce roku.

„Práce probíhají také v areálu Juty a v příštím roce se přesunou na ulici Velké Novosady. Průpich má být kompletně hotový v prosinci 2022,“ upřesnil vedoucí oddělení dopravy přerovského magistrátu Alexandr Salaba.

Krušné časy skončí už za dva týdny také řidičům v Předmostí - od 21. září totiž začnou auta projíždět po nové okružní křižovatce u Lidlu. Část dopravy se tak vrátí na ulici Velká Dlážka a hustý provoz se ještě více rozmělní.

Stavba průpichu u přerovského nádraží, 26, července 2021
Obchodníci u nádraží jsou zoufalí, kvůli stavbě přicházejí o tržby

„Koncem minulého týdne jsme zahájili také stavební práce na silnici I/47 v Lipnické ulici, a to v místě napojení na Emos. Problematický a nebezpečný úsek, kterým si krátí cestu chodci i cyklisté, se dočká nových dělících ostrůvků. Bezpečnostní ostrůvky pro přecházení by měly být dokončeny ještě před spuštěním okružní křižovatky u Lidlu tak, aby zde nebyl omezený provoz,“ konstatoval Tomáš Navrátil.

Správa železnic podle něj také finišuje s realizací odvodnění propustku v nedaleké „myší díře,“ kterou hojně využívají právě cyklisté.

Vizualizace dálnice D1 u Přerova - záběr z videoprezentace ŘSD
D1 u Přerova má stavební povolení. Letos se ale určitě nezačne