V Přerově je podle pracovníků technických služeb několik problémových míst.

„Ukazuje se, že takovým místem je nový Tyršův most. I když se pořád solí, rychle to promrzá a klouže. Udržujeme povrch s pomocí strojů i ručně a snažíme se najít účinnou technologii," popsal ředitel Technických služeb města Přerova Radek Koněvalík.

Na špatnou průjezdnost mostu si už podle něj stěžovali i řidiči, ale problémy mají i chodci.

Technické služby odklízejí sníh ze všech místních komunikací.

„Máme v terénu dvě sekačky s kartáči, které se asi osvědčily nejvíce, a tři malá vozidla s radlicí. Posypy v místních částech děláme sami, na plužení ale máme nasmlouvané místní zemědělce," dodal.

V některých částech Přerova prý uklízeli chodníky dobrovolníci, s nimiž město uzavřelo dohodu o provedení práce.

„Zájem o to je ale mezi lidmi čím dál menší," upřesnil Radek Koněvalík.

Silnice byly podle silničářů v pondělí odpoledne sjízdné bez větších problémů.

„Vozovky první třídy jsou momentálně mokré a po chemickém posypu. Na silnicích druhé a třetí třídy se může nacházet rozbředlý sníh, takže je nutné při jízdě dbát zvýšené obezřetnosti. Provoz na silnicích v nočních hodinách a dalších dnech se bude odvíjet od teplot a množství napadaného sněhu," uvedl dispečer ze Správy a údržby silnic Přerov.

Nejrizikovější námrazy hrozí koncem týdne. Ve čtvrtek a v pátek v nočních hodinách mají být podle meteorologů teploty až okolo –15 °C.

„Očekáváme, že se z pondělí na úterý bude v nadmořských výškách pod čtyři sta metrů tvořit náledí a zmrazky. Podstatně větší problém zřejmě nastane v pátek v noci a v sobotu, kdy se bude oteplovat a sněhové srážky se budou měnit v déšť, který bude na prochlazeném povrchu namrzat. To obvykle vede ke kolapsům v dopravě," upozornil meteorolog a mluvčí Českého hydrometeorolo­gického ústavu Petr Dvořák.