„Do ulic ten den vyrazí studenti Střední zdravotnické školy a Střední školy gastronomie a služeb v Přerově," upřesnila Martina Krejčířová, koordinátorka sbírky ze zdejší oblastní charity. Podle ní se letos do koledování zapojí celkem sedmnáct skupinek.

V příměstských částech v Henčlově a Žeravicích se objeví Kašpar, Melichar a Baltazar hned v sobotu. „V neděli pak budou obcházet domácnosti v Přerově a Předmostí další skupinky dětí, a to ze Základní školy J. A. Komenského a ze ZŠ Za mlýnem. Stejně jako loni budou mít s sebou i poníka," doplnila.

Loni se vybralo během Tříkrálové sbírky v Přerově a dalších čtyřiceti obcích, které spadají pod jeho děkanát, na 794 tisíc 590 korun. Štědří byli lidé i v samotném Přerově – do kasiček koledníků lidé vhodili téměř 160 tisíc.

„Finanční prostředky ze sbírky využíváme na pomoc pro rodiny s dětmi, které se během roku dostaly do tíživé situace, a pak také na koupi kompenzačních pomůcek pro naše imobilní klienty," upřesnila Martina Krejčířová. Část výtěžku půjde na podporu charitních projektů v republice.