Pořadatelé si cení především velkého zájmu školáků - výstavu zhlédlo na 920 dětí.

„Měli jsme velké štěstí, protože kdyby se tato akce konala o dva týdny dříve, asi bychom neměli co vystavovat. Naštěstí se počasí umoudřilo a houby začaly růst. Sbírali jsme je v Beskydech, na Hostýnských vrších, Javorníkách, ale i okolí Přerova,“ popsal jeden z hlavních organizátorů výstavy, mykolog Jiří Polčák.

Na situaci v sociálně vyloučených lokalitách v Přerově dnes dohlíží osm asistentů prevence kriminality
Nadávky, krádeže, potyčky. V Přerově už se bojí i Romové

I houbaři potvrzují, že do lesa můžete v těchto dnech s kosou. Lidé donesli na výstavu krásné bedle, ale i kozáky, suchohřiby, ryzce nebo žampiony. K vidění byly ale i některé unikátní druhy.

„K těm nejvzácnějším patří třeba krásnoporka citronová, mnohokrčka dírkovaná nebo muchomůrka ježohlavá. K vidění byl ale i hřib rubínový nebo hřib plavý. Krátce po skončení výstavy jsme našli ještě hřiby bronzové a dalších asi šedesát druhů,“ řekl Jiří Polčák.

Na výstavu dorazilo během obou dní rekordních 1 676 návštěvníků.

„Ceníme si hlavně toho, že na ni zavítalo na 920 dětí z mateřských a základních škol s pedagogy. Také sál, kde se konaly přednášky na téma jedlé, jedové houby a Naše hřiby, praskal ve švech,“ uzavřela Jarmila Klímová z Muzea Komenského v Přerově. 

Kvůli stavbě mostu na dálnici D1 mezi Lipníkem a Přerovem je od 25. září 2017 uzavřen hlavní tah  z Přerova na Olomouc, a to v úseku od čerpací stanice MOL k autosalonu
Tah Přerov - Olomouc zavřela stavba dálnice, auta musí po objížďce