Pět. U tolika školáků v olomouckém regionu byla na začátku školního roku v rámci nařízeného testování na Covid-19 potvrzena nákaza koronavirem.

„Ke dni 3. září bylo školami v Olomouckém kraji vykázáno celkem 58 822 provedených testů u žáků, z nich bylo 23 antigenních testů pozitivních,“ informovala v úterý mluvčí Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje Markéta Koutná

Z těchto žáků, kteří měli pozitivní preventivní test ve škole, řešila KHS prozatím 5 potvrzených případů pozitivních žáků prostřednictvím konfirmačního RT–PCR testu.

Novou jednotku intenzivní a resuscitační péče začala využívat Dětská klinika Fakultní nemocnice Olomouc, 6. září 2021
V Olomouci otevřela nejmodernější dětská jipka. Nahlédněte dovnitř

Ukáže se ve čtvrtek

I po pondělním kole mají stále nulu na ZŠ Mozartova v Olomouci. Testování na Covid-19 podle ředitele školy probíhalo bezproblémově.

„Vloni na konci školního roku jsme se to naučili tak, že kantoři to zvládají s přehledem, děti také. Co bych ale chtěl velmi ocenit, že rodiče přijali testování bez výhrad. Za důvěru jim děkujeme,“ reagoval Zbyněk Kundrum, ředitel školy, kde si pouze nižší jednotky školáků přinesly z domova ‚plivací‘ PCR testy.

Ukáže však čtvrtek, kdy proběhne další testování školáků.

„To už uplyne interval, kdy děti jsou spolu a třída by mohla jít do karantény. Doufejme, že vše dopadne dobře,“ poznamenal ředitel školy.

V Olomouckém kraji bylo v pondělí podchyceno celkem 8 případů koronaviru, jeden ve věku nad 65 let. Týdenní incidence v přepočtu na 100 tisíc obyvatel je stále na hodnotě 11. Celostátně je 18.

V Olomouckém kraji v srpnu 2021 podíl nezaměstnaných osob poklesl na 3,3 procenta
V Ol. kraji je nižší nezaměstnanost než v Praze. Poprvé v historii!

Datum - Počet provedených testů u žáků

1. 9. 2021 50 567
2. 9. 2021 7 264
3. 9. 2021 991

Údaje k 3. 9. 2021 13:54 hod.
Zdroj KHS