Jeho „Rybí show“ přilákala na přerovské výstaviště davy lidí a podle pořadatelů byla novinkou a zpestřením tradičních Hanáckých farmářských trhů.

„Pocházím z Jižních Čech a tam má chov ryb velkou tradici. Navíc miluji kapra, takže se snažím jeho přípravu co nejvíce ozvláštnit. Jednak různými druhy koření, ale i neobvyklým zpracováním,“ popsal Petr Stupka. Ten prozradil hned několik svých zaručených receptů – například na kapří hranolky.

„Filety z vykostěného kapra se nakrájejí na delší tenké kousky, ty se osolí a vetře se do nich lisovaný česnek a koření. Vše se nechá nejméně hodinu odležet, a potom se kousky kapra obalí v hladké mouce, smíchané s trochou papriky a škrobové moučky. Hranolky se osmaží na rozpáleném oleji a nechají okapat v sítu,“ popisoval. Podle něj chutnají nejlépe s křenovou smetanou.

Další delikatesou, kterou mohli přítomní ochutnat, byly velikonoční bylinkové biftečky z kapra.

„Dělám je často dětem, které v nich rybu ani neucítí. Dokonce mi za recept poděkovala jedna paní, protože prý její manžel konečně po letech snědl kapra. Do té doby měl totiž panickou hrůzu z kostí,“ vylíčil Stupka.

Čím je pochoutka tak originální? „Prokrájením na velmi tenké proužky se kostičky prořežou tak, že je pak už není nutné vybírat. Kousky masa se promíchají se směsí ostatních surovin, cibulí, česnekem, bylinkami a kořením. Potom se z nich vytvarují placičky, které se upečou v předehřáté troubě,“ nastínil postup.

Příprava a ochutnávka rybích specialit byla podle jednoho z organizátorů akce Marka Dostála novinkou Hanáckých farmářských trhů. Ty v neděli přilákaly rekordní počet lidí a stánky se rozšířily z pavilonu G i na venkovní prostranství. Kromě uzenářských specialit, domácích sýrů a vajec si lidé mohli koupit i velikonoční pomlázky či proutěné košíky.