Jak potvrdili pořadatelé, přesně o to v podobných kláních jde. Vytvořit účinkujícím skvělou atmosféru, pobavit se a odreagovat. Na tanečním parketu se střídaly moderní taneční kompozice – od disko dance a show dance, až po hip hop a elektric boogie nebo break dance.

„V letošním roce se přihlásilo na 116 tanečních skupin, což je na 583 účastníků – jednotlivců i menších formací. Taneční maratón trvá od desíti hodin dopoledne až do večera,“ shrnula pořadatelka Blanka Mašková, která je zároveň ředitelkou Střediska volného času Atlas a Bios.

Akce se konala pod záštitou primátora města a kláním celý den provázela diváky moderátorka Rádia Haná Martina Kvítko Procházková.

„V Přerově je spousta tanečníků, kteří nemají kde prezentovat to, co umí. Proto jsme se rozhodli založit ve městě tuto tradici. Každý rok se soutěž koná v jiných prostorách, abychom je postupně vystřídali a našli ty nejvhodnější. Vloni se akce konala na základní škole U tenisu, předtím zase na Výstavišti,“ vysvětlovala Mašková.

Přerovskému publiku se v průběhu dne představily soubory z celé Moravy.

„Máme tu tanečníky ze Vsetína, Havířova, Olomouce, Břeclavi, Brna, Hranic, Hanušovic, Třebíče nebo Uherského Hradiště. Od dětí ve věku 6 let až po studenty. Je zajímavé srovnávat úroveň jednotlivých formací,“ řekla Mašková. Právě to se na Dance Evolution líbí i soutěžícím.

„Konkurence je velká, ale doufám, že vyhrajeme. Soutěžit mě baví,“ řekla devítiletá Markéta Jaworková, která tančila ve formaci D2 Dance.

Právě přerovské taneční skupiny sklidily v sále obrovský aplaus – některé z nich se totiž probojovaly i na mistrovství republiky a tanečníci break dance slaví úspěchy i na evropských a celosvětových soutěžích.