Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Guláše bylo málo a lidí moc

PŘEROV - Vůně kotlíkového guláše a lahodná chuť hned několika druhů piva přivábily v sobotu 1. září na přerovské výstaviště velký počet diváků. Konal se zde totiž Svátek guláše a piva, v jehož rámci se uskutečnilo klání o titul Mistra České republiky ve vaření kotlíkového guláše.

3.9.2007
SDÍLEJ:

Zájem o guláš byl veliký. Ne na všechny návštěvníky se ale dostalo. Foto: DENÍK/Romana Rončáková

Letos návštěvníci přišli ohodnotit kulinářské umění nejen profesionálních kuchařů. Poprvé se totiž o vítěznou miniaturu kotlíku ucházeli také amatéři. „Chceme hlavně, aby si profesionální kuchaři při této soutěži mohli odpočinout od nepřetržitého stresu, s kterým se denně při své práci setkávají,“ vysvětlil základní účel hlavní pořadatel akce Luděk Bil.

Jak dodal, při této soutěži je na prvním místě zábava. O odlehčeném rázu celé soutěže svědčily také různé převleky a tematicky zaměřené stánky soutěžících družstev, jejichž úkolem bylo během pěti hodin uvařit nejméně dvacet porcí kotlíkového guláše na otevřeném, ale také na uzavřeném ohni.

„Právě jsme dovařili houbový guláš, který se od ostatních liší tím, že jako jediný je bez masa. Začali jsme vařit asi v deset hodin, ale už za dvě hodiny jsme byli hotovi,“ řekla jedna z amatérských soutěžících Jindřiška Slivková, která si pochvalovala, že všem guláš nesmírně chutnal.

U ostatních stánků však většina diváků takové štěstí neměla. „Jsem nespokojený se špatnou organizací, která tady vládne. Pořadatelé nejspíš udělali až příliš velkou reklamu, protože je tady hodně lidí a málo guláše. Stojím už ve druhé frontě a ještě jsem žádný guláš neochutnal. Vždy, když se dostanu na řadu, tak mi kuchař oznámí, že guláš právě došel,“ řekl rozhořčeně Karel Krejčík z Přerova. Jak dodal, nejvíc mu vadilo, že porota všechno sní a z vítězného guláše návštěvníci neochutnají ani lžičku.

Ostatní hladoví návštěvnici, kteří stáli v několikahodinových frontách na guláš, si zase stěžovali na nedostatek jiného občerstvení a přemíru piva. Hlavní pořadatel Luděk Bil se ovšem bránil tím, že s tak vysokou návštěvností organizátoři nemohli počítat. „Minulý rok přišlo mnohem méně lidí a kuchaři si domů odnášeli i čtyřicet porcí neprodaného guláše. Navíc ráno pršelo a nikdo nepočítal, že o akci bude takový zájem,“ obhajoval se pořadatel.

Jak dodal, příští rok budou kuchaři vařit dva guláše - jeden pro návštěvníky a druhý pro porotu. „Myslím, že časem se to urovná tak, aby byli spokojeni jak diváci, tak i soutěžící,“ dodal Bil.

V kategorii profesionálů si kotlík do Čeladné odvezl Gastro tým Novaco pod vedením Tomáše Mohyly za guláš z hovězí kližky, a z amatérských kuchařů porotě nejvíce chutnal klasický guláš Pavola Langera z Vlkoše.

3.9.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Vlakové nádraží v Přerově. Ilustrační foto.

Nádražní budovy v Přerově a Lipníku čeká modernizace. Za 33 milionů

Hokejisté Přerova (v modrém) proti Kadani (2:1).
43

Žádná další kanonáda. Zubři proti Kadani ubojovali jednogólové vítězství

Řidič chtěl vycouvat, srazil stařenku

Lepší pozor při couvání si příště dá muž, který v úterý v odpoledních hodinách při vycouvávání od pneuservisu v ulici 9. května v Přerově srazil sedmadevadesátiletou seniorku.

Sláva! Rondely v Přerově už jsou průjezdné

FOTOGALERIE / Řidičům v Přerově se od úterního rána konečně ulevilo. Stavebníci zvládli dokončit v předstihu opravy dvou okružních křižovatek v centru města - u bývalé Komuny a Žerotínova náměstí, takže silnice je od sedmi hodin ráno průjezdná.

Bojovala jsem i za dceru, říká Jana, které v těhotenství zjistili rakovinu

ROZHOVOR / Těšila se příchod dcery a spokojený život po boku svého partnera. Osud jí to ale zkomplikoval. V osmnáctém týdnu těhotenství jí nalezená bulka převrátila život naruby a musela bojovat – ne o jeden život, ale hned o dva. O tom jak prožívala nejtěžší chvíle svého života nám usměvavá Jana Ryšánková řekla v dojemném rozhovoru.

Nejlepší turistickou akcí kraje je Hefaiston, bodovala i restaurace v Přerově

Celosvětové setkání uměleckých kovářů s názvem Hefaiston na hradě Helfštýně, které má už šestatřicetiletou tradici, se stalo nejlepší turistickou akcí Olomouckého kraje.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení