Během projektu, který byl zahájen vloni v únoru a potrvá do letošního července, byly už vytvořeny výukové pomůcky a materiály. V současnosti se dokončuje speciální výukový software pro pětadvacet tabletů, které budou ve výuce používat žáci oborů Mechanik seřizovač a Optik, Elektrotechnika formou elektronické učebnice pro iPady. Studenti se dočkají také výpočetní techniky s nejnovějšími strojírenskými systémy CAD/CAM.

"Zájem o technické obory v posledních letech klesá. Snažíme se tedy zatraktivnit výuku novou výpočetní techniku a moderními pomůckami. Absolventi těchto oborů totiž na trhu práce chybí," uvedl ředitel Střední technické školy v Přerově František Šober.

Vzhledem k nedostatku kvalifikované pracovní síly v průmyslu mají zaměstnavatelé vzrůstající zájem o absolventy technických oborů.

„Navazujeme spolupráci s podniky, ve kterých si mohou naši studenti domluvit praxi a stipendia. Ti nejlepší budou mít po ukončení studia záruku získat zaměstnání," dodal s tím, že se jedná například o přerovskou Meoptu, olomoucký Honeywell, Chropyňské strojírny nebo prostějovskou firmu Mubeu.

Kampaň vznikla díky projektu Inovace technického vzdělávání na SŠT Přerov, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním fondem ČR.