Od úterý 20. listopadu do čtvrtka 22. listopadu se tam odehraje desátý ročník Podzimního festivalu gulášů a piva.

Ten mohou návštěvníci z řad veřejnosti navštívit vždy od 14.30 do 22 hodin.

Studenti oborů kuchař a číšník jim nabídnou například desítku různých gulášů od pikantního pirátského, dřevorubeckého, kotlíkového nebo mysliveckého.

„S pirátským gulášem jsme získali třetí místo na letošním ročníku Zubr festu. Dále bude v nabídce trojitý guláš z tří druhů masa, jehněčí guláš s červenými fazolemi nebo pro podzim typický houbový guláš. Překvapením letos bude guláš se žraločím masem," uvedl Oldřich Baďura ze SŠGS.

Ke gulášům studenti školy navaří jak houskový knedlík či bramboráky, tak škvarkové bochánky nebo karlovarský knedlík.

„Naši barmané také namíchají pivní mojito, ve kterém se smíchá pivo s rumem, sirupem Monin a mátou peprnou. Sladkou tečkou může být jablečný závin z listového těsta," uzavřel Oldřich Baďura.