„Autobusy jezdí během prázdnin v sobotu a v neděli dvakrát za hodinu. Potřebovala jsem se dostat k doktorovi a čekala na zastávce asi dvacet minut. Když autobus nepřijel, vydala jsem se pěšky s čagánkem. Příště už si ale něco takového rozmyslím,“ postěžovala si starší žena, která byla zvyklá se po Přerově dopravovat na kole.

„To byly zlaté časy. Teď mám dvě hodiny na vycházky a z toho strávím většinu času na cestách. Dvacet minut trčím v autobuse na estakádě, dvacet minut mi trvá cesta domů kolem stavby. Na estakádě navíc doprava pořád stojí, takže si připadáte jako na vyhlídkové plavbě parníkem. Lepší nikam nechodit a nějak to přečkat,“ dodala naštvaně.

Koncert kapely Kabát v Přerově, 14. srpna 2021
Cirkus Kabát to rozbalil v Přerově, podívejte se

Lidé, kteří se dnes potřebují dostat pěšky nebo na kole z Velké Dlážky do Předmostí, narazí po cestě na několik úskalí.

Šipky je sice provedou stezkou kolem staveniště, obehnaného pletivem, ale když trasa končí, musejí rychle přeběhnout přes silnici, po níž jezdí auta na semafor.

Když se jim do cesty připlete zbloudilý šofér, který se chce dostat na parkoviště u Lidlu, je o zábavu postaráno. Nervy tečou i zarputilým optimistům.

„Zprovoznění okružní křižovatky už netrpělivě vyhlížíme. Stavba běží podle harmonogramu, takže by k němu mělo dojít v plánovaném termínu - tedy od 22. září. Pak už se režim pro chodce a cyklisty, kteří dnes musejí pro provizorní trase, jež je pro mnohé nekomfortní, vrátí k normálu. Část dopravy se tak může zase vrátit na Velkou Dlážku, což pomůže hlavně místním,“ řekl přerovský radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Centrální Masarykovo náměstí v Přerově trápí nedostatek zeleně a vzrostlých stromů - město se proto snaží jeho plochu oživit. Stávající mlžné brány nahradí příští léto nové.
Léto na vlně pohody v Přerově končí, mlžné brány vymění

Auta se po zprovoznění rondelu u Lidlu napojí z Palackého na Velkou Dlážku, a pak zamíří do Předmostí, Čekyně a Popovic.

„Vnitřní dopravě se tedy konečně uleví,“ zmínil.

Podle stavebníků probíhají v těchto dnech pokládky podkladních asfaltových směsí a příští týden bude stavba pokračovat obrusnými asfaltovými vrstvami. Úsek pak čeká dláždění, následují terénní úpravy a osazení svislého a vodorovného dopravního značení.