Klub Dlažka pořádá tyto tábory každý týden po celé léto.

Program je většinou pevně daný, v případě nepříznivého počasí se mění. V plánu jsou hry, procházky, celodenní výlet a spousta zábavy.

„V pondělí se vždycky všichni navzájem představujeme a hrajeme hry, jak už venkovní tak společenské. Ve čtvrtek pojedeme s dětmi do Rajnochovic do zoo. Ostatní aktivity se snažíme vždy přizpůsobit počasí, takže když bude hezky, strávíme hodně času v parku," odhalila program praktikantka Andrea Rýdlová.

Tento týden se školáci promění v udatné Vikingi a budou spolu brázdit moře a objevovat známé i neznámé končiny, dobývat je a prožívat dobrodružství.

Kluci i holky jsou na táboře rádi. Získávají nové kamarády a učí se zajímavé kolektivní hry, které doposud nemuseli ani znát. Energii si potom vybijí při venkovních sportech a hrách jako třeba u slepé báby nebo fotbalu.

„Nejradši mám, jak chodíme ven a hrajeme různé hry. Jsem v dlažce už podruhé. Přišla jsem se svou kamarádkou ze školy," svěřila se při hraní karetní hry sedmiletá Berenika Hošáková.

Celodenní aktivy všechny pěkně utahají

Tábor začíná v osm ráno a končí po čtvrté hodině, kdy si rodiče svoje ratolesti vyzvedávají. Během dne je o děti dobře postaráno díky dvěma vychovatelkám, které o ně pečují a plní jim jejich přání.

„Přijdou ráno mezi osmou a devátou. Nejdřív hrajeme stolní hry nebo karty a potom si jdeme na procházku do parku Michalov. Tam většinou sportujeme a hrajeme různé venkovní hry. Potom si dáme oběd a odpoledne zase dovádíme venku. Po čtvrté hodině si je už vyzvedávají rodiče," vyjmenovala aktivity praktikantka Magdaléna Machalová.

Že je příměstský tábor v Dlažce velmi populární a oblíbený dokazuje i to, že se sem všichni rádi vracejí. Jako třeba jedenáctiletý Jan Štěpánek, který je na tomto táboře už po čtvrté.

„Hodně se mi tady líbí, hlavně ten program. Líbí se mi, když hrajeme v Michalově sportovní hry," řekl Jan.

Tábor je určen pro děti od 5 do 14 let a probíhá od pondělí do pátku v Duha Klubu Dlažka a v blízkém okolí. Termíny jsou stále otevřené, stačí se přihlásit k turnusu na internetové stránce.

Karolína Koleňáková