Organizátoři této akce jedou dnes na celorepublikový workshop do Brna, kde budou přednášet o tom, jak se dá takováto soutěž úspěšně zorganizovat a zrealizovat.
Pro Martu Pavelkovou z Olšovce, která za pořádáním soutěží o nejlepší koláč stojí, je pozvání na workshop oceněním jejího mnohaletého snažení.
„Je to pro nás velká pocta. Když jsem se dozvěděla, že máme přednášet o tom, jak se taková akce dělá, byl to úžasný pocit,“ svěřila se Marta Pavelková. Ta bude dnesv úterý 19. únorav brněnském hotelu Sluneční dvůr prezentovat své nápady více než pěti desítkám posluchačů z celé republiky.
„Upekli jsme dokonce čtyři druhy pecáků, které tam povezeme s sebou. Z posluchačů pak vybereme porotu, ať si to mohou vyzkoušet na vlastní kůži,“ informovala Marta Pavelková.
Kromě koláčů poputují do Brna i vzorky domácí slivovice. Soutěž o nejlepší slivovici bývá totiž každý rok nedílným doplňkem soutěže o nejlepší koláč.
„Také tady budou posluchači hodnotit, která slivovice jim více chutná,“ sdělila Pavelková. Kromě toho představí společnost Patriot průběh loňské poslední akce prostřednictvím fotografií a videozáznamů.
Pro společnost Patriot to však není první úspěch, který se svou soutěží slaví. Již před dvěma lety byly členky společnosti pozvány do Prahy, kde se svým kulinářským uměním soutěžily s profesionálními kuchaři ze špičkových hotelů.
PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY Z PŘEROVSKA