Na Přerovku a Hranicku zapojili silničáři všechny síly, aby udrželi silnice sjízdné.

„Momentálně máme v terénu čtyři stabilní sypače a pět traktorů, ale svolávám další, takže jich bude kolem deseti. Pomáhá nám také jedno dodavatelské vozidlo," informoval hranický cestmistr Karel Galas.

Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné i oblasti Potštát a Středolesí na Hranicku.

„Na silnicích leží vrstva sněhu, plužíme. Při hustém sněžení je posyp neúčinný. Situace se v tomto počasí mění každou půl hodinu," uzavřel cestmistr.

Přerov zasáhlo husté sněžení již v úterních podvečerních hodinách. Během noci připadlo patnáct centimetrů nového sněhu.

„Na silnicích je vrstva nového, kašovitého sněhu. Snažíme se plužit a sypat. Zatím není kvůli napadanému sněhu uzavřena žádná silnice. Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné všechny komunikace," řekl přerovský cestmistr Josef Němec.

Sněžit má i ve čtvrtek

Meteorologové očekávají v nadcházejících dnech opět sněžení.

„Ve středu odpoledne se mohou objevit místní sněhové přeháňky, ve večerních hodinách však bude od jihu oblačnosti přibývat a očekáváme i vydatnější srážky," uvedl Petr Drobek z Českého hydrometeorologického ústavu a dodal, že ve čtvrtek sněhové srážky ustanou, ovšem jen dopoledne, protože odpoledne se očekávají další přeháňky.

Teploty se budou pohybovat v rozmezí jeden stupeň pod nulou až dva stupně nad nulou, proto lze očekávat přeháňky smíšené.

„Sněhu připadlo dost, například v Bělotíně jsme v sedm hodin ráno evidovali čtrnáct centimetrů nového sněhu, který připadl za noc," uzavřel Petr Drobek.

Řada nehod

Mnoho řidičů nepřizpůsobilo jízdu podmínkám.

V současné době je hlášena dopravní nehoda na silnici 434 u Lipníku nad Bečvou, automobil zde narazil do stromu, nehoda se obešla bez zranění.

Další omezení čekají řidiče na silnici I/55 v Kokorách, kde komplikují dopravu čtyři nákladní automobily, které nemohou vyjet kopec, a tvoří se tak kolony.

Michalov je zavřený, na hřbitov raději nechoďte

Sněhová nadílka paralyzovala město. Právě kvůli přívalům sněhu je dnes pro veřejnost uzavřen městský park Michalov.

„Zároveň vyzýváme občany, aby pokud možno nechodili ani na hřbitov. Odklizeno je pouze parkoviště a prostranství před obřadní síní," řekl jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec.

Pracovníci Technických služeb se snaží odklízet sníh, prioritou jsou komunikace a veřejné prostranství. „V terénu jsou od dnešního rána desítky zaměstnanců, ti se snaží ručně i za pomocí techniky sníh odklidit. (job)