„Na Olomoucku vesměs stále sněží. Sněžení je někde slabé, ale trvalé, místy je vydatnější. Na cestách leží místy kaše či rozbředající sníh. Od středních poloh se sníh na cestách drží, na Šternbersku se místy tvoří sněhové jazyky. Na inertních trasách leží vrstva čerstvého sněhu do jednoho centimetru, kterou se chystáme plužit. Veškerá technika je venku," řekl v úterý odpoledne ČTK dispečer olomoucké správy silnic.

Vytrvale drobně sněží i na severu regionu, hlásí šumperští silničáři.

„Na cestách udržovaných chemicky leží zbytky sněhové kaše, na inertních trasách ujetá sněhová vrstva krytá posypem," řekl ČTK dispečer šumperských silničářů. Naopak na Přerovsku se sníh mísí s deštěm. Silnice se tam podařilo správcům cest očistit a jsou už vesměs holé a mokré.

Podle silničářů jim práce v příštích hodinách bude i nadále přibývat. Potvrzují to i meteorologové, podle kterých by sněžení mělo být v Olomouckém kraji silnější během noci, slábnout by mělo až ve středu večer a ustávat teprve v noci na čtvrtek. „Do středečního rána by mělo napadnout pět až deset centimetrů sněhu, během středy ještě dalších pět centimetrů," řekl ČTK Eduard Jarcovjak z Českého hydrometeorolo­gického ústavu v Ostravě.

Silničáři proto nabádají řidiče k opatrnosti. Některé nehody související se zimním počasím řešili policisté už dnes. Například na Přerovsku dostal na silnici smyk nákladní vůz s vlekem převážející živá kuřata. Vlek vozidla na trase z Opatovic na Hranice sjel mimo silnici a převrátil se. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, tahač však zablokoval silnici.