Předchozí
1 z 30
Další

Heidi Janků, 58 let, zpěvačka, Ostrava

Heidi JankůZdroj: Robert Tichý


Netflix nesleduji, protože ho nemám, příležitostně se dívám na televizi, ale nejvíce v době covidové poslouchám hudbu, což je asi mé profesi nejbližší. Vzhledem k tomu, že od března prakticky nikde neúčinkuji – jako spousta mých kolegů a kolegyň z hudební branže – musím říct, že jsem se domu nudila. A tak jsem začala vyrábět různé náramky a náhrdelníky z korálků, které rozdávám svým blízkým a známým, a prý jim to působí radost. Takže tím pádem ani na čtení knih nemám dost času…

Jaroslav Wykrent, 77 let, skladatel a hudebník, Přerov

Jaroslav Wykrent.Zdroj: Deník/Lukáš Kaboň

Žádný oblíbený film nebo TV seriál nemám. Ale dodnes se rád podívám na to, jak mi dokázal David Suchet skvěle zhmotnit mé literární představy o postavě Hercula Poirota z detektivek Agathy Christie.

Igor Bareš, 54 let, herec, Olomouc

Igor Bareš.Zdroj: Deník / VLP Externista

Rád jsem se v poslední době díval na staré francouzské filmy, kde hrál Alain Delon. To jsou vzpomínky na moje mládí. Běžné seriály nemám čas sledovat. Za poslední dobu mě zaujal asi jen seriál Zrádci, ten však šel v televizi ještě před začátkem pandemie, už v lednu. Protože nehrála divadla, zabýval jsem se převážně čtením audioknih. Pak jsem vždycky přišel domů úplně „učtený“ a dětem už jsem žádnou knížku nečetl. Pracoval jsem na několika severských detektivkách, například se jednalo o knihu Imaginární přítel. Jako audioknihu jsem teď „dělal“ také Motáky nezvěstnému od Karla Pecky.

Jiří Vykoukal, 49 let, bývalý hokejový reprezentant, dvojnásobný mistr světa, v současnosti manažer LHK Jestřábi Prostějov, Olomouc

Jiří Vykoukal.Zdroj: Deník / VLP Externista

Momentálně je mým favoritem 24 hodin ve městě, který dávají na Netflixu. Hodně také čtu, samovzdělávám se.

Karolína Kopíncová, 22 let, modelka a Miss Czech Republic 2020, Vrbno pod Pradědem

Karolína Kopíncová.Zdroj: Deník / VLP Externista

I u nás v době pandemie ovládl domácnost Netflix a všechny jejich kriminální seriály, holt rádi vyšetřujeme. Mezi nejoblíbenější patří například True Detective.

Eva Vejmělková, 51 let, herečka, psycholožka, scenáristka, Karviná

Eva Vejmělková.Zdroj: Deník / VLP Externista

V této předvánoční době se moc ráda dívám na vánoční filmy, někdo by možná řekl, že jsou samé klišé, ale já mám ráda filmy se šťastným koncem. V této době všichni potřebujeme trochu pozitivní energie.

Otmar Oliva, 68 let, sochař a výtvarník, Velehrad

Otmar Oliva.Zdroj: Deník / VLP Externista

Kvůli koronaviru vznikl podcast U ambonu. Jedná se o slovo, převážně z úst kněží na den nebo na týden, které já nyní poslouchám velmi pravidelně. Vzniklo to v březnu a teď to pokračuje.

Libor Kašík, 28 let, brankář HC Berani Zlín, Zlín

Libor Kašík.Zdroj: Deník / VLP Externista

Asi před rokem jsem objevil kouzlo televizního kanálu Netflix a nyní jej poměrně často využívám. Koukám na snad všechny seriály, které tento televizní kanál nabízí. Nejvíc jsem sledoval seriál Star Trek, v současnosti se mi hodně líbí seriál Ozark. Je to o člověku, který pere peníze pro mafii.

Jiří Pavlica, 67 let, muzikant a hudební skladatel, Staré Město

Jiří PavlicaZdroj: Deník / Attila Racek

Na seriály moc nejsem, ale teď v době pandemie, kdy je více času, mne zaujala minisérie HBO s názvem Mělas to vědět. Ale jako společensky závažný bych doporučil seriál Bez vědomí scenáristy Ondřeje Gabriela.

Petra Kvitová, 30 let, tenistka, Bílovec

Petra KvitováZdroj: Deník / Petr Zbranek

Mám Netflix i HBO, koukám teď zrovna na Korunu, koukala jsem na Papírový dům a ještě jsem se dívala na Escobara. Knihy jsem moc nečetla, ty hlavně na cestách a v letadle. Jelikož jsem toho moc letos nenalítala, tak jsem toho ani moc nepřečetla.

Petr Vavřík, 58 let, baskytarista skupiny Buty, Zlín

Petr Vavřík.Zdroj: Deník / Vladimír Pryček

Jsem velkým příznivcem sci-fi , takže všechny seriály a filmy StarGate, Star Trek a podobně. Taková jistota v dnešní sci-fi současnosti.

Michal Sýkora, 41 let, spisovatel, vysokoškolský pedagog, Olomouc

Michal Sýkora.Zdroj: Deník / František Berger

Pandemie pro mě neznamená volný čas, protože (naštěstí) patřím mezi ty, kteří mohou pracovat z domova. Učím on-line, připravuji si výuku, vyřizuji e-maily… Aktuálně se připravuji číst životopis Milana Kundery od Jana Nováka, který před nějakou dobou vyvolal velký poprask. Na filmy či televizi mi už příliš času nezbývá, a když už si nějakou chvilku vyšetřím, tak se spíš vrátím k něčemu, co znám a co si chci připomenout. Takhle jsem si před pár dny znovu pustil neprávem opomíjený seriál BBC Case Histories natočený podle knih Kate Atkinsonové a zjistil jsem, že se mi to napodruhé líbilo ještě víc, než když jsem se na to díval před lety. Sympatické postavy, krásné prostředí Edinburghu, poutavé zápletky – tohle bych vašim čtenářům doporučil pro dlouhé zimní večery.

Albert Černý, 31 let, hudebník, Třinec

Albert ČernýZdroj: Deník / Jaroslav Sýbek

Kniha: Umění být zdráv od Jana Vojáčka, seriál: Unorthodox se židovskou tematikou, rád čtu i knížky Mariusze Sczygiela o Češích a naší nátuře očima Poláka.

Jiří Tkadlčík, 31 let, strongman, Přerov

Jiří Tkadlčík.Zdroj: Deník / VLP Externista

Jsem velkým fanouškem filmů a seriálů. Škoda, že v kině jsem byl letos jen čtyřikrát. Netflix už mám projetý křížem krážem. Líbil se mi seriál Frontier s Jasonem Momoaou, ten jsem viděl asi třikrát. Pak mám rád Tabu z produkce HBO. Co se týká knih, čtu literaturu o osobním rozvoji.

Ondřej Novotný, 43 let, promotér a spolumajitel Oktagon MMA, Ostrava

Ondřej Novotný.Zdroj: OKTAGON 

Jsem milovník televize, takže vidím abnormální množství různé produkce. Teď se dodívávám na seriál Miliardy na HBO, ze sportovního světa byl na Netflixu skvělý seriál o Southamptonu. A každý milovník televizní tvorby by měl viděl Drive to survive (Touha po vítězství). To je nejlepší sportovní dokureality o formuli 1. Je fantastické, jak je to udělané. Celkově jsem toho viděl mraky a každý den vidím něco nového. A knížka? Homosapiens, pak Proč spíme, nebo teď čtu sci-fi fantasy Brána z obelisků.

Monika Brzesková Žídková, 43 let, starostka, Miss ČR 1995 a Miss Europe 1995, Kravaře

Monika (Žídková) Brzesková.Zdroj: Deník / Vladimír Pryček

Přiznám se, se seriály nesleduji. Jsem na tom časově tak, že nevím, jestli bych další díl mohl vidět. Nenechal jsem si ujít film Vánoční koleda. Mám rád přírodní a naučné seriály, například v poslední době Norské domy snů.

Vladimír Vůjtek, 73 let, bývalý hokejista a trenér, vedl český i slovenský národní tým, vicemistr světa, dvojnásobný mistr ruské ligy, Klimkovice

Vladimír Vůjtek.Zdroj: Deník / VLP Externista

Seriály moc nesleduju, i když je to těžké se jim vyhnout, takže občas člověk něco zahlédne, když v televizi není sport. Jinak mám rád spíše romantické filmy, z knih pak autobiografie. Četl jsem Ivana Lendla, Petru Kvitovou, Ivana Hlinku. Většinou sportovní tematiku.

Leopold Sulovský, 66 let, horolezec a politik, aktuálně senátor, Nový Jičín

Leopold Sulovský.Zdroj: Deník / VLP Externista

Přiznám se, se seriály nesleduji. Jsem na tom časově tak, že nevím, jestli bych další díl mohl vidět. Nenechal jsem si ujít film Vánoční koleda. Mám rád přírodní a naučné seriály, například v poslední době Norské domy snů.

Věra Palkovská, 57 let, primátorka Třince, Třinec

Věra Palkovská.Zdroj: Deník / VLP Externista

Netflix máme doma díky dětem týden. Co se týká filmů, oslovily mě v době covidu především dva „oskarové“. Prvním z nich je Pianista. Myslíme si, jak je to teď hrozné, čeho všeho se musíme vzdát, ale když se zamyslíme nad tím, co lidé museli prožívat za války… My ztrácíme svůj dosavadní způsob života, ale tehdy lidé ztráceli důstojnost i život. Druhým filmem, který mě zaujal, je Anna a král, při němž si člověk uvědomí rozdílnost kultur a důležitost vzájemného respektu. Z knížek často sáhnu do knihovny po mém oblíbeném spisovateli Paolu Coelhovi.

Vít Nantl, 44 let, předseda představenstva Vltava Labe Media, Klášterec (okres Šumperk)

Vít Nantl.Zdroj: Deník / VLP Externista

Z filmů bych jmenoval Tenkrát podruhé, Králíček Jojo nebo 1917. Když bylo ouvej, tak pomohla britská klasika, jako Láska nebeská, Prázdniny nebo About time. Alespoň o Vánocích bych si rád přečetl Šikmý kostel od Karin Lednické nebo knihu Hory v hlavě od Roberta Macfarlana.

Pavlína Kafková, 51 let, herečka, Frýdek-Místek

Pavlína Kafková. Foto: NDM.czZdroj: Deník / VLP Externista

Myslím, že bych raději lidem doporučovala, aby každou možnou chvilku vyrazili do přírody mimo informační chaos, který světem vládne. Příroda je ráj a působí na vás úplně jiná energie a principy než u televize. Ale pokud bych mohla doporučit, tak po dlouhé době jsem se podívala na filmy Gladiátor a Avatar. A aktuálně mám na nočním stolku knihu, ke které se vracím. Autorem je Marcus Aurelius Antonius a jmenuje se Hovory k sobě, a opakovaně knihu Spojení s Bohem od Anthony de Mello. Vlastně jsem po těchto knihách sáhla cíleně, ale více času trávím v přírodě. V lese, na horách a nepřemýšlím nad ničím. Je to zdravé.

Kateřina Kněžíková, 38 let, opěrní pěvkyně, Bohumín

Kateřina Kněžíková.Zdroj: Deník / VLP Externista

Televizi moc nesleduju. Ráda se vracím ke staré klasice, k filmům, které jsem dlouho neviděla. Po letech jsem se vrátila ke čtení básní a jako operní pěvkyni mě zaujala kniha Skutečný zpěv. Mám také ráda detektivní žánr, a proto jsem sáhla po knize Kde zpívají raci.

Klára Kováčová, 37 let, vicemiss 2003, manželka trenéra SFC Opava Radka Kováče, Vyškov

Klára Kováčová.Zdroj: Deník / VLP Externista

Televizi nesleduji. Jen občas večerní zprávy, abych věděla, jaká omezení a zákazy nás čekají. V době pandemie jsme nejvíce času trávili na horách v Harachově a raději místo televize vyrazili na čerstvý vzduch. Jinak knihy čtu ráda. V poslední době jsem si oblíbila podcasty, nejlépe zaměřené na sport, tělo a výživu.

Jan Rafaj, 43 let, generální ředitel Heimstaden Czech, Ostrava

Jan Rafaj.Zdroj: Deník / VLP Externista

Ze seriálů mě určitě oslovil Last Dance z produkce Netflixu a Naši kluci od HBO. Z filmů, resp. dokumentů pak Social Dilema. Myslím, že by tohle měl vidět každý uživatel sociálních sítí.

Kateřina Kouláková (Kaczi), 28 let, zpěvačka a písničkářka, Frýdek-Místek

Kateřina Kouláková.Zdroj: Deník / VLP Externista

Konečně jsem zhlédla Chernobyl, oslnil mě snímek od D. Attenborougha – Život na naší planetě, který mě inspiroval dokonce i k nové písničce. Mám ráda životopisné filmy, proto mě zaujal film Le mans 66, Pád legendy, ale ve filmových večerech nechyběla ani tradiční česká klasika, jako Vesničko má středisková, Marečku podejte mi pero nebo Jáchyme, hoď ho do stroje.

Klára Janečková, 41 let, psycholožka a spisovatelka, Valašské Meziříčí

Klára Janečková.Zdroj: Deník / VLP Externista

Nejen v době pandemie jsou to Vikingové, zrovna na jaře šla nová řada. Hodně jsem i četla, všechno historické knihy, většinou od Alison Weirové ze 16. století. Ale studovala jsem i nějakou metodiku určenou pro práci se třídou.

František Nedomlel, 72 let, řezbář, autor bruntálského a mohelnického betléma, Bruntál

František Nedomlel.Zdroj: Deník / VLP Externista

Knížky už moc nečtu, ale mám předplatné časopisu Epocha. Na televizi se dívám rád, ale rozhodně ne na zprávy.

Lenka Černá, 54 let, házenkářská legenda, bývalá brankářka, reprezentantka, rodačka z Olomouce, nyní trenérka mládeže ve Zlíně

Lenka ČernáZdroj: Deník / VLP Externista

Čas na televizi ani knihy, které mám hodně ráda, jsem paradoxně moc neměla. Čas pandemie jsme trávili na chatě, kde jsme udělali hromadu práce a ve volném čase jezdili na kole či koloběžce.

Zdeněk Nehoda, 68 let, bývalý fotbalista, mistr Evropy, hráčský agent, Hulín

Zdeněk Nehoda.Zdroj: Deník / VLP Externista

Jako všichni ostatní máme Netflix, takže to průběžně sledujeme. S manželkou máme rádi kriminální, nebo akční seriály. Co najdeme, na to se díváme. Pokud jde o knihu, tak čtu rád, měl jsem tu jednu zajímavou o tom, jak nás ovládá svět. Název si už nevybavím, ale má to dva díly, tak jsem to celé během podzimu přečetl. Dřív jsem ale četl víc.

Ladislav Hezký, 52 let, pekař Štramberských uší, Nový Jičín

Ladislav Hezký.Zdroj: Deník / VLP Externista

Jestli mám něco oblíbeného? Určitě se rád podívám v televizi v pondělí na seriál Specialisté s Davidem Prachařem, ale mám rád také jiné kriminální seriály, jako jsou například Dáma a Král a podobně.