Omezení si vyžádala stavba rondelu mezi ulicemi Dluhonská-Polní-Tržní.

„Pro další postup stavby je nutné rozšířit práce více do vozovky, čímž dojde k zabrání jednoho jízdního pruhu. Aby mohl být zachován provoz v režimu 1+1, bude nutné využít část chodníku, kde vznikne provizorní jízdní pruh,“ vysvětlil radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Po skončení omezení, tedy od 8. června, se doprava opět vrátí do stávajícího režimu.

Zubrfest v Přerově
Zubrfest je zpět! Zahrají Peter Nagy i Vypsaná Fixa

Od počátku stavby rondelu, který je součástí vnitřního průtahu, chtělo město zabránit přivedení dopravy do centra. Reálně totiž hrozilo, že by auta ve směru Zlín - Olomouc jezdila přes ulice 9. května, bří Hovůrkových, 17. listopadu, Komenského, Palackého a Velkou Dlážku, nebo přes Dvořákovou ulici a Kozlovice.

„To by způsobilo dopravní kolaps, kterému jsme chtěli zabránit. Podařilo se nám přesvědčit investora, že je toto krátkodobé omezení lepší řešení než pustit vozidla do centra města na dlouhých pět měsíců,“ zmínil Tomáš Navrátil.

Dělníci, kteří pracují na stavbě průpichu na křižovatce ulic Komenského - Velké Novosady - Kojetínská v Přerově, narazili na původní dlažbu. 12. 5. 2022
Stavba průpichu odkryla původní dlažbu Komenského třídy

Kvůli krátkodobému omezení posílí v nejbližších dnech hlídky dopravní i městské policie a zaměří se na kontrolu kamionů.

Stavba nové okružní křižovatky oválného tvaru, která propojí ulice Dluhonská-Polní-Tržní, začala v dubnu. Přijde na téměř 30 milionů korun a hotová bude do října tohoto roku. Investorem je Ředitelství silnic a dálnic, město financuje přilehlé chodníky a cyklostezku.

Nový rondel má po dokončení zvýšit bezpečnost místa - projíždění bude lepší jak pro řidiče, kteří se při odbočování dostávají do nepřehledné situace, tak pro cyklisty a chodce.