Na rekonstrukci budovy za 27 milionů korun přispěla ze svých fondů Evropská unie.

„Centrum vznikne v rámci projektu naší školy na modernizaci střediska odborné přípravy pro výuku gastronomických oborů. Díky němu se podařilo získat dotaci z Evropské unie a ta činí 85 procent z celkové částky,“ uvedl ředitel Střední školy gastronomie a služeb v Přerově Oldřich Baďura.

Podle něj nyní se stoupající životní úrovní zákazníků rostou i jejich nároky na bezchybné služby. Poptávka je tedy hlavně po odbornících s vysokou kvalifikací, která zahrnuje specifické znalosti, jež se dají uplatnit v zařízeních vyšší kategorie.

„Patří k nim flambování, dranžírování, carving, dovednosti v oblasti studené kuchyně, orientace v oblasti baristické, sommelierské a barmanské, včetně komunikace v cizím jazyce,“ dodal Baďura.

Rekonstrukce restaurace Bečva začala letos v srpnu. Ve třetím nadzemním podlaží vznikne zázemí pro pedagogy a žáky, jako jsou učebny, šatny, sociální zařízení, cvičná kuchyně, cvičný bar a cvičná terasa.

„Kromě běžné výuky chceme provádět předváděcí a prezentační akce. V rámci úprav tedy vybudujeme ve druhém nadzemním podlaží terasu. Součástí je i výtah pro imobilní občany,“ upřesnil.

Projekt podle něj přispěje k většímu zviditelnění školy a ta se stane vzdělávacím centrem nadregionálního významu.