Finanční i návštěvnické propady potvrdili provozovatelé letních koupališť.

„Je to tak. Investovali jsme do koupaliště, ale nevrátilo se nám to," uvedl Dušan Pořízka, ředitel Technických služeb v Lipníku nad Bečvou. Na jaře přibyla nová fasáda připomínající podmořský svět.

„Během léta byly jen dva víkendy, kdy přišlo na šest set lidí, jinak to bylo slabé," potvrdil Dušan Pořízka. Ve dnech během pracovního týdne bylo podle jeho slov v areálu více zaměstnanců než návštěvníků.

„Teplota nebyla špatná, bylo přes dvacet stupňů. Pokud je ale pod mrakem, lidé se koupat nepřijdou," vysvětlil.

„Oproti průměrným sezonám jsme 200 tisíc korun v mínusu," doplnil Dušan Pořízka. Ztráty by se ale neměly promítnout do ceny vstupného, naopak, v příštím roce plánují v Lipníku kompletní modernizaci zázemí.

„Technická stránka koupaliště je zastaralá, šatny i další vybavení jsou tu skoro třicet let," dodal. Provozovatele tak nyní nemohou dělat nic více, než si přát slunečné počasí příští léto.

Přerov a Penčice – ztráta 850 tisíc

S nízkou návštěvností se setkali i na koupalištích v Přerově a Penčicích.

„Celkem za obě koupaliště máme finanční propad zhruba 850 tisíc korun," uvedl Jaroslav Klvač, ředitel společnosti Teplo Přerov, která tato koupaliště provozuje.

Dokonce ani opravení dětského bazénu a vybudování nových vodních atrakcí v Penčicích nepřilákalo dostatečný počet návštěvníků.

„Kdyby bylo slušné počasí, tak přijde pochopitelně i víc lidí," shodl se i on.

Nicméně ani v Přerově nezahálejí – v současnosti probíhá rekonstrukce restaurace Na plovárně, která se promění v kavárnu.

„Součástí bude i dětský koutek. Otevřít by se měla 1. října," řekl Jaroslav Klvač závěrem.