V první fázi se pracovalo na varně, kde hokejisté dávkovali jednotlivé suroviny a zahájili varný proces. Rozemletý slad se nejprve mísí s vodou ve varných nádobách a zahřívá na přesně dané teploty. Finálním procesem je dávkování chmele.

„Právě chmelením se bude extra hořká hokejová desítka odlišovat od běžné desítky Zubr Classic. Dávkování hořkého i aromatického chmele, jenž pochází z tršické oblasti, je vyšší. Nechybějí ani další tradiční suroviny jako moravské slady a kvalitní voda," popsala sládková Nataša Rousková.

Svou novou profesní zkušenost ocenil i kapitán mužstva HC Zubr Přerov Tomáš Sýkora, který roli prvního muže týmu plnil i při vaření piva. Spolu s ním se do práce zapojili i další hráči – Jiří Goiš, Radomír Pala, Jakub Ferenc, Lukáš Klimeš a Luboš Kovařík.

Skvělý zážitek, shodují se hokejisté

„Jako rodilý Přerovák mám k pivu samozřejmě kladný vztah a jsem rád, že jsem mohl nahlédnout pod pokličku procesu výroby a přiložit ruku k dílu. Myslím, že to byl pro nás všechny skvělý zážitek," svěřil se Tomáš Sýkora.

Hokejisté budou dohlížet i na následující proces výroby. Po sedmidenním kvašení na spilce bude pivo dozrávat šest týdnů v ležáckých sklepích. Výroba bude zakončena stáčením do sudů a 9. září zamíří extra hořká desítka rovnou na přerovský stadion, kde čeká hokejisty z HC Zubr v prvním domácím zápase soupeř HC Most.

Kdo pivo nestihne ochutnat na zápase, bude mít možnost zajít na extra hořkou desítku do vybraných provozoven v Přerově a okolí, kde bude k dostání až do vyprodání zásob.

Speciální pivo je dárkem pro fanoušky

Pracovní zápal šestice hokejistů ocenil i ředitel pivovaru Zubr Tomáš Pluháček. „Naši hokejoví Zubři se pustili do vaření s vervou a myslím, že výsledek bude stát za to. Speciální pivo je dárkem pro všechny fanoušky, kteří naše kluky po celý rok věrně podporovali a bez nichž by uplynulá sezona nebyla taková, jaká byla," uzavřel.