Pomlázky s barevnými stuhami, kraslice ve váze a další symboly jara vám na cestě autobusem hned spraví náladu. A cestujícím zase zpříjemní čekání.

S netradiční nápadem přišla přerovská fotografka Zuzana Bobovníková, která si jen tak pro radost vyzdobila jednu ze zastávek.

O rok později už se počet velikonočně laděných autobusových přístřešků rozšířil a do jejich zkrášlení se zapojily i školy, loutkové divadlo či knihovna.

Oprava kanalizace. Ilustrační foto.
Přerov bude rozkopaný, kvůli výměně potrubí

Reakce lidí jsou skvělé

„Premiéra byla úspěšná a i letos jsou reakce lidí skvělé. U vyzdobených zastávek se fotí a vzali si je za své. Když se z toho stane tradice, tak budu ráda,“ říká autorka, která svátečně naaranžovala zastávku u kavárny Bečva.

Právě ta budí značnou pozornost kolemjdoucích, protože vytváří jakýsi pokojíček ve veřejném prostoru.

„Letos jsme se při výzdobě inspirovali tatary a stužkami na nich. Chtěli jsme, aby byla zastávka barevná, veselá a plná jarní energie,“ popsala svůj záměr.

Nejmilejší koncert v přerovském klubuTeplo
Nejmilejší koncert v Přerově: takto to umí rozjet děti z domovů

Gymnazisté jich vylepšili několik 

Nazdobené zastávky jsou i na jiných místech ve městě a na uměleckém ztvárnění každé z nich se podílel někdo jiný.

Studenti Gymnázia Jakuba Škody jich zpestřili hned několik - u pivovaru, poblíž Galerie Přerov nebo u Střední školy gastronomie a služeb na Šířavě.

„Dílem loutkového divadla je zase zastávka na Brabansku, knihovna si upravila tu v Palackého ulici. Děti z Altasu zpestřily zastávku u staré porodnice a na ostatních se podílely základní školy - Želatovská, Za mlýnem nebo v Předmostí,“ upřesnila jedna z organizátorek akce Marta Jandová. 

Velikonoční salon ve Středisku volného času Atlas a Bios v Přerově
Velikonoční salon v Přerově otevřel, láká na tvoření i bylinkovou zahrádku