První průjezdy tobogánem mohou příznivci venkovního koupání zažít již na začátku července, kdy bývá koupaliště tradičně otevřeno.

"Tobogán má délku celkem 26 metrů a pětimetrový dojezd. Investiční náklady na jeho výstavbu činí 690 tisíc korun. Zprovoznění se dočká se zahájením venkovní sezony koupaliště, a to 1. července," uvedl Jaroslav Klvač, ředitel společnosti Teplo Přerov, která provoz koupaliště zajišťuje.

Divoká řeka se dočká vylepšení

V areálu koupaliště se nová atrakce postavila naposledy na podzim minulého roku. Tehdy se bazén dočkal takzvané divoké řeky. Ta se prý také v dohledné době dočká vylepšení.

„S bazénem, na který byl zpracován projekt zhruba na 120 milionů korun, máme další záměry. Jedná se především o vybudování dalších zpříjemňujících prvků pro jeho návštěvníky," řekl již dříve přerovský primátor a senátor Jiří Lajtoch (ČSSD).

Další lákadla

Přerovský venkovní bazén má délku pětadvacet metrů. Jeho areál dále nabízí dvouproudovou skluzavku o délce deseti metrů, divokou řeku, lezeckou stěnu, umělé vlnobití, vodní hřiby, masážní lavice, dětský bazén s vodopádem nebo hřiště na plážový volejbal. Otevřen bývá v nejteplejších měsících, tedy v červenci a srpnu.