Od soboty se začne v Přerově promítat filmový trhák roku – snímek Avatar.

Na pátečním slavnostním otevření digitalizovaného kina nechyběli zástupci vedení magistrátu, policie a řada dalších hostů.

„Když jsme se dozvěděli, že máme šanci získat na tento projekt dotaci ze Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie, začali jsme urychleně jednat. Měli jsme štěstí, že bylo vedení města k našemu záměru vstřícné a pouhé čtyři měsíce od první dohody jsme plně digitální,“ uvedla ředitelka přerovského kina Hvězda Alena Šišková.

„Přerovské kino je vybaveno špičkovou technologií. Díky ní mají návštěvníci okamžitý přístup k hollywoodským premiérám a stejné filmy, které se teď vysílají pouze ve velkých metropolích, spatří i diváci v Přerově,“ popsal zástupce pražské společnosti AV Media Miloš Tourek.

Škála možností využití je podle něj nepřeberná. Kromě zhlédnutí snímků 2D a 3D můžou lidé zavítat do kina na sportovní utkání a nebo zhlédnout přímý přenos z Metropolitní opery v New Yorku.

Návštěvníci přerovského kina nyní dostanou hned u vchodu 3D brýle, které jsou odolné proti rozbití a mají instalovaný čip proti krádeži.

„Pokud někdo s brýlemi projde přes turnikety u vchodu, ozve se pípání. 3D brýle se taky dají ergonomicky uzpůsobit na dioptrické,“ upřesnil.