Stávající přístup do kina se v minulých letech postupně stával čím dál tím víc nebezpečný a navíc po něm stékala voda do budovy. Jeho dlažba byla značně nestabilní a částečné lokální opravy byly již neúčinné. Proto provozovatelka kina Alena Kavalli požádala v září 2010 jeho vlastníka, tedy město Přerov, o opravu.

„V současné době se stále více projevuje odpadávání dlažby na schodišti u obou vchodů do budovy. Z důvodu bezpečnosti pro návštěvníky kina Hvězda jsem doporučila komplexní opravu a zpevnění podloží tak, aby dlažba držela pevně a nedošlo ke zranění," uvedla Alena Kavalli.

Z tohoto důvodu byla v březnu minulého roku vyhotovena technická zpráva, která potvrdila, že schody nejenže neodpovídají normám, ale také jsou v rozdílných výškách.

Kvalitní dlažba ve dvou odstínech

„Schválený projekt počítá s novým schodištěm pokrytým velkoformátovou kvalitní dlažbou ve dvou odstínech. Provedená sonda prokázala, že podloží je stabilní, ale musel se vyřešit nový způsob ukotvení zábradlí. Po změnách již nebude po schodech zatékat směrem ke kinu," dodal projektant Jan Horký z Přerova.

S kompletní opravou schodiště, která vyjde na téměř 390 tisíc korun, se začalo 9. července a potrvá do konce září. Nyní se čeká na výrobu dlažby. Kino také zažádalo přerovský magistrát o nutnou rekonstrukci vzduchotechniky.

„Měla by být provedena než začne topná sezona, protože by mohla ohrozit provoz kina v zimních měsících. Funguje již od roku 1977 a po jejím auditu bylo zjištěno, že nevyhovuje současným technickým normám. O její opravu žádáme již od roku 1998," uzavřela provozovatelka ki­na.